AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş: Yalova'da koronavirüs önlemleri en üst düzeyde alındı
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Revizyon Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz’ın sorularını yanıtladı.

AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Hakan Korkmaz’ın, geçtiğimiz günlerde CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel’in yaptığı açıklamada 400 yataklı hastanenin bitmediğini hatırlatıp koronavirüsle ilgili Yalova’da alınan önlemlerin de yetersiz olduğuyla ilgili ifadelerini kendisine sorması üzerine şöyle konuştu;

"Özcan Hoca (CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel) beni de telefonla aradı, arkadaşlarımızla da görüştüğünü biliyorum.

Bu süreci bir dayanışma içinde, korona meselesini bir siyasi polemiğe dönüştürmeden biz yürütmekten yanayız. Bunun böyle olduğuna inanıyoruz. Yalova’da da benim gördüğüm, takip ettiğim, bakanlıklarla da koordinasyon içinde konuştuğum belirlenen önlemlerin en üst düzeyde alındığı şeklinde.

En son yapılan bu şehirlere giriş çıkışların yasaklanması konusu da çok olumlu oldu.

Benimde takip ettiğim yine bakanlıklarımızdan, Yalova’daki ilgili bürokratlarımızdan aldığım bilgiye göre de çok olumlu bir hava var. İnşallah millet olarak bu acıları en az düzeyde yaşayarak az problemle bütün dünyada küresel salgına dönüşmüş bu süreci atlatacağız.

Yani hastaneyle ilgili süreçte bu koronavirüs başlamadan önce ben bir toplantı yapmıştım. İnşallah Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı ihaleden daha erken bir sürede teslim edilmiş, bitmiş olacak.

Ondan yana da yani hastaneyle ilgili de bir gecikmişlik, yapılan yatırımla ilgili bir gecikmişlik yok.

Ben hastaneyle ilgili süreci çok değerli buluyorum. Tüm Türkiye’de gerçekten yeni yatırımlara başlamama kararı alındığı bir dönemde hem bizim milletvekilleri olarak çalışmalarımız hem il başkanımızın gayretleri, Cumhurbaşkanımızla yaptığımız görüşmelerle bu güzel eseri Yalova’ya kazandırmış olduk. İnşallah bittiğinde de Yalova’ya önemli bir değer katacak.

Ama dönüpte bununla ilgili olarak atılan adımı da değerlendiriyor kamuoyu. Bunun değerlendirilmemesinin haksızlık olacağı kanaatindeyim. Yani biz CHP’den arkadaşlarımızla da, diğer partili arkadaşlarımızla da bu konuda bizi arıyorlar, görüşüyoruz. Onların ifade ettiği fikirleri her zaman değerlendiriyoruz çünkü demokrasinin gereği bu. Yani yoksa sadece biz bildiğimiz yolda ilerleriz gibi bir yönetim tarzımız yok Yalova’da.

Yalova Belediyesi’nde çok gayretle çalışıyor arkadaşlarımız.

Belediye Başkan Vekilimizin ifade ettiği de özellikle bu dönemde esnafların borçlarının ödenmesine ağırlık verdikleri şeklinde. İnşallah söyledikleri 1.5 milyon civarında bir ödemeyi yaptılar, yapıyorlar ki bunun devamı da gelecek.

Hızlı bir şekilde Yalova Belediyesi’ndeki var olan borç stoğunu özellikle bu dönemde eriterek hem esnafımıza hem de vatandaşımıza bir destek olmayı planlıyorlar. Bunun yanında yine hem başkanımız brifing verdi hem de yerinde Yalova’da inceleme imkanım oldu... dezenfeksiyon çalışmaları, kamu kurum ve kuruluşların ya da kamusal mekanların sağlıklı birer yere dönüştürülmesi için belediyelerimizin gayretleri çok yerinde. Çok güzel bir şekilde çalışmalarını yürütüyorlar.

Ama hakikaten kılı kırk yararcasına bir hesap yapıp özellikle esnaf borçlarının ödenmesini ve bu çalışmaları merkezine almalarını ben de çok takdirle karşıladım. Ve çokta güzel bir planlama yaptıklarını bana anlattılar. İnşallah çok kısa bir sürede ilk olarak küçük esnafımızdan başlayarak borçların azaldığı bir dönemi göreceğiz. Bu koronavirüsü sürecinde de ben bunun çok değerli bir katkı olduğunu düşünüyorum.

Bakın seçim, siyasi rekabet bunlar kademe kademedir. Millete hizmet etmek için aldığımız görevlerle bu çalışmaları yürütmenin zemini başkadır. Bu tarz seferberlik hali gerektiren ve siyaset ötesi durumlarda yapılması gereken mücadelenin zemini ayrıdır. Şunu da söyleyeyim... ben ne Cumhuriyet Halk Partisi tarafından ne de kimseden Yalova’da bununla ve bu ruha aykırı bir şeyde görmedim.

Dolayısıyla benim sözlerim de ve açıklamalarım da bir polemik maksadıyla değildir. Benim zaviyemden böyle görünüyor.

Ama yine de söylüyorum... hem sizin gibi kıymetli gazeteci arkadaşlar hem sivil toplum örgütü temsilcileri bizleri arıyorlar çünkü çokta dinamik bir süreç bu.

Bazen bir ilke kararı alınıyor örneğin 20 yaşla alakalı çok doğru bir karar verildi. Ama 20 yaş altında biliyorsunuz 16 yaşından sonra belirli sektörlerde çalışma hayatı da var gençlerin. Hemen onunla alakalı konuştuk, ettik, görüştük ve çalışanlara izin çıkartan başka bir çalışma yapıldı. Çok dinamik bir süreç. Ama biz bu seferberlik ruhunu ta ülkemizin kuruluşundan milli mücadeleden itibaren çok güçlü uygulamış bir milletiz. O yüzden burada da aynı kararlılık ve ruhla bu sorunu da aşacağımıza inanıyorum."

http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2020/04/01/chp-yalova-milletvekili-ozcan-ozel-yalovada-alinan-onlemler-yetersiz/

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.