CHP'li Başkan Erdem Doğancı'dan maske eleştirisi
ACİL OLARAK MASKE DAĞITIM SÜRECİ HIZLANDIRILMALIDIR

TÜM ÜLKE SEFERBER OLMALI

Koronovirüs olarak bilinen ve dünya üzerinde çok ciddi kayıplara sebep olan Covid-19 salgını ile ülkemizde de mücadele devam ediyor. Salgının ülkemizde görülmeye başlandığı tarihlerde, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada; "Bu hastalığa karşı elimizde güçlü bir koz var. O da yakalanmamak" sözleriyle basın ve sosyal medyada çok konuşulmuştu.

Evet, virüse yakalanmamak en büyük kozumuz ama yakalanmamak için gerekli önlemlerin yanında, yayılıma engel olacak maskeler nerede?  Neden vatandaşa maskeler ulaştırılamadı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Nisan Pazartesi günü açıklamasında

“Para ile maske satışı yasaktır. Devlet olarak biz tüm maskeleri ücretsiz ulaştıracağız” demişti. PTT'nin maske talep sitesi çöktükten sonra, başvurular e-devlet üzerinden devam etti. Başlangıçta Kargo ile maskelerin ulaştırılacağı iletilirken, sonrasında yollanan SMS kodu ile eczanelerden temin edileceği açıklandı.

Ancak günlük hayatına devam etmek mecburiyetinde olan çalışanlarımız ve ihtiyaçlarını karşılamak  bankaya, pazara, markete çıkanlar ; maske takmak zorunda olmalarına rağmen ücretsiz maskelere ulaşamadıkları gibi ücretli olarak da satın alamıyorlar. Kısacası sürecin başından itibaren, iki haftadan fazla zaman geçmesine rağmen vatandaş maskesiz kalmıştır.

Diğer yandan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Türkiye'nin koronavirüsle mücadele kapsamında şimdiye kadar 34 ülkeye tıbbi yardım ve teknik donanım desteğinde bulunduğunu açıkladı. Yurtdışına yapılan yardımlardan ülkemiz ve milletimiz adına gurur duyuyoruz.  Özellikle tıbbi malzeme günümüzde insani bir ihtiyaç halini almışken yapılan yardımların karşısında değiliz. Ancak İtalya, İspanya, Sırbistan, Bosna Hersek, Karadağ, Makedonya, Kosova  ve son olarak da Libya ve İngiltere’ye tıbbi malzeme yardımı yapan Türkiye; nasıl olur da Süleyman Bey Mahallesi’ne, Dere Mahallesi’ne maske ulaştıramaz. Nasıl olur da İngiltere vatandaşı, Bağlarbaşı Mahallesi sakinlerinden daha önce maskeye kavuşmuştur? Bu nasıl bir organizasyon eksikliğidir aklımız almıyor.

Bu salgından ülkemiz ne kadar kısa sürede kurtulursa, o kadar kısa sürede ülke ekonomisi toparlanır, o kadar kısa sürede toplumun sosyal yaşamı normale döner. Covid-19 salgını ile mücadelede en önemli unsurun maske olduğu tüm dünya tarafından anlaşılmıştır. Acil olarak ücretsiz maske dağıtım süreci hızlandırılmalıdır.

Tüm ülke seferber olmalıyız. Valilik, belediyeler, kamu kurumları, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, eczaneler kısacası dağıtım zincirinde rol alabilecek tüm yapıların işleyişe dahil edilmesi gerekmektedir.  T.C. Kimlik Numarasına dayalı basit bir sistem üzerinden kontrol edilebilir şekilde, dağıtım noktaları arttırılarak, gerekirse muhtarlıkları devreye sokarak vatandaşın maskeye ulaşımını kolaylaştırmalıyız.

ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ BU KONUDA YERİNE GETİRMEYE HAZIRIZ.

Salgını yendiğimiz, yaralarını sardığımız, güneşli güzel günlerin ümidiyle tüm hemşehrilerime saygılar sunarım.

CHP YALOVA MERKEZ İLÇE BAŞKANI

İsmail Erdem DOĞANCI   

http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2020/04/19/hakan-korkmaz-yazdi-yalova-siyasetini-hayli-sicak-gunler-bekliyor/

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.