Hakan Korkmaz yazdı... Yalova İmes OSB 1000 güvenlik görevlisi alacak

Otomotiv Kablo Donanımı alanında faaliyet gösteren firma Yazaki Otomotiv, Bursa-Gemlik Fabrikasına Üretim Operatörleri arıyor.

1200 işçi alınacak… ki dün ilk kez sosyal medyadan duyurdum bu haberi.

Yalova’da hemen hemen bütün kurumların gezildiğini ve işçi talebinin belirtildiğini ve bu konuda görüşmeler yapıldığını biliyorum.

İstihdam konusunda bölge için, Yalova için önemli bir gelişme diye düşünüyorum.

YALOVA İMES OSB, 1000 GÜVENLİK GÖREVLİSİ ALACAK

Özellikle Yalova’da istihdam sorununa 2021 yılında temel atmaya hazırlanan Yalova İmes OSB’nin de büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum.

Şöyle ki;

Bakın bu OSB sadece 1000 tane güvenlik görevlisi alacak.

Bakın 8 yılda 21.000 kişi istihdam edecek Yalova İmes OSB.

Bu 21.000 kişinin %50’si beyaz yaka diye tabir edilen üniversite ve yüksekokul mezunlarından olacak.

Yalova İmes Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde, makine ihtisas ve yüksek teknolojili ürünlerin üretilecek olmasından dolayı, üretimden satın almaya, ihracattan ithalat departmanlarına kadar istihdam edilmek üzere yüksekokul ve üniversite mezunları istihdam edilecek. Yani teknoloji yoğunluğu işler ve üretim olması sebebiyle ifade ettiğim üzere 21.000 kişinin %50’si beyaz yaka diye tabir edilen üniversite ve yüksekokul mezunlarından olacak.

Ülkemizde üniversiteli işsiz sayısı ciddi rakamlardayken bu gibi yatırımların çok önemli olduğunu düşünüyorum.

Ülkemizde ve bölgemizdeki istihdama katkı sağlayacak bu yatırımlarla ilgili ben çok umutluyum açıkçası.

Bakın Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Adem Şahin, AA’ya yaptığı değerlendirmede Türkiye’nin Karadeniz’de bulduğu doğal gaz Rezervi ile ilgili çalışmalara TSE’nin katkı sağlayacağından bahsederken Yalova İmes OSB’den bahsediyor.

Yalova İmes Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde (OSB), TSE için laboratuvar alanı tahsis edileceğini aktaran TSE Başkanı Adem Şahin, "Bu OSB de sektör ihtiyacına yönelik yapılan anket çalışması sonrası TSE bünyesinde yapılmayan deneylere ait bir laboratuvar kurulması planlanıyor. Projenin 2022-2023'te devreye alınması öngörülüyor. Bu laboratuvarda, Yalova'nın Bursa ve TOGG Gemlik otomobil fabrikasına yakınlığı nedeniyle otomotiv sektörüne, Yalova ve Tuzla tersanelerine de yakın olması dolayısıyla ulaşım sektörüne yönelik bazı mekanik ve yanmazlık testlerinin yanı sıra geçici inşaat ekipmanları testlerinin de yapılması hedefleniyor. Bu yatırımla ulaşımda yanmazlık testleri ihtisas laboratuvarının temeli atılacak. Güvenli inşaat ekipmanlarının testleriyle hem belgelendirme hem de ileride yapılacak piyasa denetimlerine imkan verilebilmesi düşünülmektedir." ifadelerinde bulunuyor ve bu şekilde Yalova İmes OSB’nin önemine dikkat çekiyor.

Bakın benim söylemek istediğim şudur;

Ülkemizde, bölgemizde iyi şeylerde oluyor.

Felaket tellallığı yapmak kolay…

Hadi “ekonomi şöyle, böyle, yandık, bittik” diye hepimiz felaket tellallığı yapalım…

İyi de kime ne faydası var bunun?

İşte bakın…

Yatırımsa yatırım…

Üretimse üretim…

Teknolojiyse teknoloji…

İşte istihdam sorununu çözecek işler, gelişmeler bunlar…

Tekrar etmekte fayda görüyorum ki;

Yazaki Otomotiv, Bursa-Gemlik Fabrikasına 1200 işçi alacak.

Yalova İmes OSB önümüzdeki yıl temel atacak ve işçi alımlarına başlayacak.

Her yıl 200 güvenlik görevlisi alınacak ve 5 yılda sadece 1000 güvenlik görevlisi bu OSB’de istihdam edilmiş olacak ve bu istihdam Yalova’dan sağlanacak.

Ve 8 yılda 21.000 kişi istihdam edilecek Yalova İmes OSB’de… ki ben bu rakamın ciddi bir rakam olduğunu düşünüyorum.

Yani ne yapalım şimdi… bunları yazıp söylemeyelim mi?

Sevinmeyelim mi bunlar oluyor, olacak diye…

Hani her işte “İstemezükcüler” vardır ya… Bizde onlar gibi mi yapalım?

Yoksa istihdama katkı sağlayacak bu güzel yatırımlardan bahsedip insanımıza, gençlerimize moral vermek, onların geleceğe umutla bakıp morallenmelerini sağlamak yerine bazı siyasiler gibi sürekli felaket tellallığı mı yapalım bizde?

Evet siyasetçiler felaket tellallığı yapabilirler…

Evet ekonomide sorunlarımız var…

Evet ülkemizde işsizlik sorunu var…

Ama bu şekilde, bu yatırımlarla, işte Yalova İmes OSB gibi yatırımlarla işsizlik gibi sorunlarımızı azaltacağız ve birlik beraberlik içinde çok çalışarak, üreterek, ülkemizi aydınlık yarınlara hep birlikte taşıyacağız.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa Yıldız öncü firin.... 3 yıl önce

Uretimin ,istihdamin ve sanayinin yanındayız... Üretim üzerindeki ağır yükler kaldırılırsa cok iyi olur...Sanayicileri , hükumetin devlet onur madalyası vermesi gerekir..Neden...Parasını bankaya yatırıp sıfır riskle kazanmak varken...zor olanı secip üretime kaydırdigi icin..üstelik yüzde 50 risk varken..Ama yine sanayici suçlu.. üstelik tüm kanunlar işçiden yana iken...