AK Parti Koru Belde Başkanı Ersoy Baday: Bana göre bu halka hizmet değildir!
AK Parti Koru Belde Başkanı Ersoy Baday, CHP’li Koru Belediyesi’nin yaklaşık 1.3 Milyona mal ettiği belirtilen ve geçtiğimiz haftalarda Muharrem İnce’nin açılışını yaptığı Atatürk Kültür Merkezi’nin işletmesinin bir firmaya verilmesine tepki gösterdi.

Yalova Gazeteciler Cemiyeti’ni Teşkilat Başkanı Erol Karaman ile ziyaret edip Cemiyet Başkanı  Ayhan Polat ve Revizyongazetesi.com Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz’a konuşan Başkan Ersoy Baday, "Yalova gibi Çınarcık gibi yerde 20 metrekare dükkana senelik 50 bin lira veriliyor. Gidiyorsun halka hizmet diye 1.3 milyon para harcıyorsun sonra gidip işletmesini organizasyon şirketine veriyorsun.  Bana göre bu halka hizmet değildir." dedi.



AK Parti Koru Belde Başkanı Ersoy Baday şöyle devam etti;

Çınaraltı Çay Bahçesini vatandaştan alıp, belediye bütçesine katıp 1,5 TL’ye çay satmanın hesabıdır. Halka hizmet budur. Belediye zarar da edebilir ama sonuçta vatandaşın vergileriyle gidiyor. Belediyeyi bir şirket zihniyetinde yönetemezsin. Şirketin üstüne para kazanırsın, zengin olursun. Belediye öyle değil. Otobüsten kaybedersin inşaattan gelir. Yani sonuçta belediye vatandaşa yardım etmek zorunda. İhale anonsunu biz duymadık, yapıldı mı onu da bilmiyorum. Belediyenin resmi sitesinde yok.  Sadece belediye içindeki panolara asmışlar diye duydum. Ben Belediye Başkanı olsam bunu her yere duyururum fiyatını yükseltmeye çalışırım. Ben böyle yerlerin kiralanmasından yana değilim. Burada belediye bütçesinde yapılan bir şeyi, başka bir şirkete kiralayacaksa, bu işi hizmet olarak yapmamalı bana göre. Tutarsın bir düğün salonu işleten kişiyi al buraya düğün salonu yap 20 seneliğine sen kullan dersin. Belediye olarak benim bütçem cebimde kalır. Çalıca Konutların foseptikleri tarlalara, derelere akıyor. 1.3 milyon parayı ben oraya vatandaşa hizmet olarak harcarım. Gidip de filanca burayı işletsin buradan para kazansın hesabı yapmam. Zaten para çıkmış belediyenin kasasından. Orada vereceğin düğünlerle belediye olarak zaten senede o 50.000 TL’yi kazanacaksın. Belki de daha fazla kazanacaksın. Belediye işletseydi hem daha çok para kazanırdı hem de örnek veriyorum 7.500 TL. düğün fiyatı, bunu daha ucuz bir fiyatla vatandaşın hizmetine sunulabilir. Belki onlara göre ucuzdur ama belediyenin yeri sonuçta. Burası bir organizasyon firmasına verilmeseydi de belediye işletseydi. Ucuza verdiğin zaman insanlar daha çok komşu köylerden, beldelerden gelecek. Neden halkımız burayı daha ucuza kullanmasın. Keşke halkımız burada düğününü daha ucuza yapabilseydi. Ben bildim bileli orası okul arazisi. Şimdi Mustafa Tanrıkulu burada 5 sene, Recep Başkan 10 sene belediye başkanlığı yaptı. Kamil Bey geldikten sonra burayı parsele böldü. Yarısını belediye hizmet arazisi yaptı yarısı da kaldı. Yarın öbür gün bir vatandaş ben buraya okul yapacağım dese nereden bulacaksınız yeri? Hazır okul arazisine, hiç olmayacak bir yere düğün salonu yaptınız. Park yok, araba çıkacak yer yok.



Siyaset gelip geçicidir. Kim köyümüze bir kazık çakıyorsa Allah razı olsun. Düğün Salonu yaptı Allah razı olsun, insanların ihtiyacı var ama daha öncelikli ihtiyaçlar vardı. Bana göre belediyenin görevi düğün salonu yapmak değildir. Hee çok paran var mı? Bir düğün salonu yapabilirsin. Acil ihtiyaç değildi düğün salonu. Bir hayvan barınağın var mı senin? Yok. Foseptik arıtman var mı konutlarda? Yok. Bunun gibi bir sürü şey sayarım. İskelen var mı? Koruköy. Yıllardır deniz kenarında denize sahili olan bir yer. Bugün Teşvikiye dediğin yere gemi yanaşıyor.

Koruköy dediğin yer bugün Çınarcık’a yakın bir yer nüfus olarak. 7-8 bin nüfusumuz var. 5 bin oy potansiyelimiz var. Ama bir tane iskelemiz yok. Belediyenin gücü olmayabilir. Yap projeni de ki; Bize, AK Parti’lilere “bu iskeleyi yapalım.” Biz her şeye varız. Yeter ki köyümüze bir şeyler yapılsın. Sağlık Ocağı yapılmış mesela konutlara. Kamil Başkanın gazetede açıklamasını gördüm. İşte “AK Parti hükümeti sağlık ocağının açılışına izin vermiyor. Projelerimizi il sağlık müdürlüğünden aldık. Onların dediklerine göre bunu bunu yaptık.” Gazetede okudum bende. Aradık... Yok ya ne projesi. Doktor odasıyla tuvalet karşı karşıya mı ne dedi projeye uygun değil. Birde yazısı... TC. Koru Belediyesi Sağlık Ocağı. Hani burada Sağlık Bakanlığı? Sağlık Ocağı Belediyeye ait olmaz ki! Bakanlığa ait olur. Ben görmedim, siz hiç bir yerde belediye sağlık ocağı diye gördünüz mü? Böyle tabela olmaz. Yanlış işler bana göre.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.