DİKKAT! VALİLİK UYARDI...
Valiliğimizce, Koronavirüs (covid-19) salgını ile mücadele kapsamında 28.03.2020 tarih ve 09 nolu İl Umumi Hıfzıssıhha Meclis kararı ve 5442 sayılı İl İdare Kanununun 11/C maddesi gereğince ilimiz genelinde sahil bantları, mesire ve ören yerlerinde, piknik alanlarında; piknik yapmak, balık tutmak, spor, yürüyüş vb. faaliyetlerinin yapılması ikinci bir emre kadar alınan yasak kararı devam etmektedir.

İçişleri Bakanlığı tarafından Valiliğimize gönderilen 65 Yaş ve Üzeri ile 20 Yaş Altı Vatandaşların Sokağa Çıkma Kısıtlaması İstisnası konulu genelge gereği sokağa çıkmaları 44 gündür kısıtlanan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlıkları olan vatandaşların ve ihtiyaç duyulan hallerde refakatçilerinin 10 Mayıs Pazar günü, 11.00-15.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabileceklerdir.


Özellikle 10 Mayıs Pazar günü saat 11.00-15.00 saatleri arasında 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın dışarı çıkacağı için (diğer vatandaşlarımız ile risk grubunda bulunan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın karşı karşıya kalmaları halinde oluşabilecek riski azaltmak adına) anılan grubun dışında kalan vatandaşlarımızın gönüllü olarak evlerinden çıkmamaları önem arzetmektedir.

YALOVA VALİLİĞİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.