Hasan Soygüzel pazartesi aday adaylık başvurusu yapacak
Revizyongazetesi.com Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz sosyal medya hesabından paylaştığı kulis bilgisinde, Ak Parti’nin Yalova Belediye Başkan adayı olarak göstereceği isimler arasında anılan Hasan Soygüzel’in pazartesi aday adaylık başvurusu yapacağını duyurdu.

İşte o paylaşım


HASAN SOYGÜZEL KİMDİR?

28 Şubat 1976’da Yalova’da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Yalova’da yaptı. 1993-1998 yılları arasında, Dokuz Eylül Üniversitesi Mahalli İdareler ve Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümlerinde ön lisans ve lisans eğitimlerini tamamladı. Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Ana bilim Dalından “Türkiye’de Doğal Afetlerde Kriz Yönetimi –Marmara Depremi” konulu teziyle 2002 yılında mezun oldu ve Yüksek Lisans  derecesi aldı. Ayrıca; İstanbul Üniversitesi Sosyoloji ve Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde lisans öğrenimine de halen devam etmektedir.

2006–2007 yılları arasında Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Yerel Yönetimler Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde (TODAİE) İçişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Uzmanlık Programını tamamlayarak “Yerel Yönetim Uzmanı” unvanını kullanmaya hak kazandı.

2003-2008 yılları arasında Uludağ Üniversitesi Yalova Meslek Yüksek Okulu’nda Misafir Öğretim Görevlisi olarak görev yaptı. AK Parti 17.Dönem Siyaset Akademisi’nde “AK Parti’nin Yerel Yönetim Vizyonu” dersini verdi.

Refah Partisi Yalova Merkez İlçe Mahalli İdareler Başkanlığı, Fazilet Partisi Yalova Merkez İlçe Mahalli İdareler Başkanlığı ve AK Parti Yalova İl Yerel Yönetimler ve İl AR-GE Başkanlığı gibi siyasi görevlerde bulundu.

2006 yılında, halen başkanlığını yürüttüğü AB Politikaları Enstitüsü’nü kurdu. AB ve BM projeleri başta olmak üzere, birçok uluslararası projede Proje Koordinatörü, Uzman ve Danışman olarak çalıştı.

2009 yılında Prof. Dr. Halil İnalcık’ın kurucu başkanı olduğu, Halil İnalcık Osmanlı Tarihi Araştırmaları Enstitüsü Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Aynı yıl Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Üyeliğine seçildi. 2010 yılında, kent konseyleri arasında iletişim ve işbirliğinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla Türkiye Kent Konseyleri Birliği’nin kuruluşuna öncülük etti. 25 Ekim 2014 tarihinde de Türkiye Kent Konseyleri Birliği 6. Dönem Başkanlığı görevine getirildi. Halen Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.

2013 yılında iki akademisyen arkadaşı ile birlikte Şehir(li)Atölyesi’nin kuruluşuna öncülük etti ve Türkiye’nin birçok kentinde “şehir” ve“şehirlilik” üstüne söyleşiler organize etti.

Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki ilişkilerin gelişmesine sağladığı katkılar nedeniyle; Bosna Hersek Federasyonu tarafından 2016 yılında "Bosnian Tombstone" ödülüne layık görüldü.

Çok sayıda rapor, makale, köşe yazısı ve kitabı bulunan ve birçok Avrupa Birliği Projesi yazan Hasan Soygüzel, Yerel Yönetim Uzmanı olarak da çeşitli kurumlara danışmanlık yapmakta ve belediyelerimize yönelik meslek içi eğitimler vermektedir. Kaynak: AK Parti Siyaset Akademisi





 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.