İDO, SÖZLEŞMEYİ FESHETTİ!

ÇINARCIK SAHİL DOLGU PROJESİNDE  YİNE FİYASKO



Özel Haber/Yalova'nın Çınarcık İlçesinde yapımı CHP'li Belediyenin elinde fiyaskoya dönüşen sahil dolgu projesiyle ilgili Başkan Avni Kurt'u hayal kırıklığına uğratacak gelişmeler yaşanıyor.dolgu suç

Çınarcık Dolgu Projesinin yapı müteahhidi olan Düzce Denizcilik Firması, döküm alanı olarak kullandığı İstanbul Maltepe'deki İDO'ya ait döküm iskelesini artık kullanamayacak.
İDO, firmayla olan sözleşmesini tek taraflı feshetti.
Firma buraya stokladığı inşaat atıklarını gemilerle Çınarcık'a taşıyor ve sahil dolgu alanına döküyordu.

GEMİ GERİ GİTMİŞ, ÇALIŞMALAR DURMUŞTU!

31 Mart'ta tekrar başlayan dolgu çalışmalarıyla söz konusu alanı anroşman kayalarıyla çevirmeden inşaat atıklarıyla doldurmaya çalışan Başkan Kurt'un projede iş ortağı firmaya ait Mina 1 adlı gemi, dolguya uygun malzeme getirmediği gerekçesiyle 3 mayıs'ta Çevre İl Müdürlüğü tarafından geri yollanmış ve projede çalışmalar bir kez daha durmuştu.

BELEDİYE SESSİZ, KURT SESSİZ!

Daha öncede dolgu çalışmalarını durduran Revizyongazetesi.com'un ısrarlı yayınları karşısında yaptıkları işin doğru olduğunu savunan Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt'un, dolgu projesinde çalışmaların tekrar durmasına rağmen sessizliğe bürünmesi ve kamuoyuna bilgi vermemesi dikkat çekiyor.kurtun dolgusu 1
KORKMAZ, ARAŞTIRDI...

 Bölgede halkın haber alma özgürlüğüne hizmet eden Revizyongazetesi.com Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz, Çınarcık Belediyesinin sahil dolgu projesinde çalışmaların bir kez daha durmasına rağmen projenin akıbeti ile ilgili bir açıklama yapmaması üzerine konuyu araştırdı ve ilginç bilgilere ulaştı.
Konuyla ilgili Hakan Korkmaz şöyle konuştu;KORKMAZ
"Avni Kurt'un eski Başkan Murat Erdoğan'ın sahil dolgu projesini bitirme girişimi, kelimenin tam anlamıyla fiyaskoyla sonuçlanmıştır. Başkan Kurt, dolgu projesini eline yüzüne bulaştırdı ve projeci bir başkan olmadığını adeta herkese ispat etti. Buradan açıklıyorum. Gemilerle dolgu işi artık bitmiştir. Bundan sonra dolgu bahanesiyle denize toprak dökme işi de bitmiştir. Tüm iyi niyetimle yaptığım uyarılara kulak tıkayıp burnunun dikine gidip gelinen noktada adeta rezil olan Başkan Kurt, bu gelişmelerden sonra çıkıp halka ne anlatacak acaba? Evet, Başkan Kurt'un kaçak dökümden sabıkalı olan firmaya her fırsatta sahip çıkıp ısrarla yola devam etmesi ve dolgu bahanesiyle İstanbul'un inşaat atıklarını Çınarcık Denizine dökmesi kolay kolay unutulmayacak bir hata olarak tarihe geçmiştir. Aynı zamanda Başkan Kurt, alana inşaat pisliği dökülmesine göz yumarak hem çevre felaketi yaşanmasına hem de birilerinin gayri ahlaki rant elde etmesine göz yummuştur. Ama biz her türlü saldırıya rağmen Başkan Kurt'a, elindeki mühürle her canının istediğini yapamayacağını bir kez daha ispatlamış olduk.

Bugün İDO yetkilisiyle görüştüm ve firmanın Maltepe'deki iskeleyle ilişiğinin kesildiği bilgisini aldım. Başka bir döküm iskelesi bulma şansları da yok. Artı, İstanbul Liman Başkanlığı yetkilisinden aldığım bilgiye göre firmaya ait olan Mina 1 adlı gemiye haciz kondu. Birden fazla haciz var gemide. En yüksek haciz bedeli 600 bin TL. Firmanın kendi meselesidir bizi ilgilendirmez ama Başkan Kurt, sözde yeni ortaklardan Alpay Türkoğlu'nu makamında kabul ettikten sonra benle yaptığı telefon görüşmesinde, yeni ortakların mali durumunun iyi olduğuna vurgu yapıp memnuniyetini dile getirmişti. Çok merak ediyorum şimdi çıkıp insanlara ne diyecek Başkan acaba. Anlayacağınız birilerinin güvendiği dağlara kar yağdı. Bir de 1 milyon tazminat meselesi var, o da ayrı konu. Bakalım ne yapacaklar, merakla ve dikkatle takip ediyoruz.

dolgu 5
"Dolgu ne olacak?" diyorsunuz haklı olarak. Evet, gerçeklerden ve olup bitenden haberdar olmak önemli bir haktır.
Belediyenin, faaliyetleriyle ilgili halkı bilgilendirmesi zaten görevidir ama yapılmıyor ne yazık ki. Dolgu projesi yapılacaksa ki muhakkak yapılacaktır ama kesinlikle bundan sonra karadan yapılacak. Bunu ben söylüyorum. Açıkçası, Başkan Kurt'un B Planını ve yol haritasını bilen biri olarak söylüyorum. Evet Başkan Kurt, muhakkak dolguyu bitirmek isteyecek ve bir şekilde bitirecektir. Süreçle ilgili fazla bilgi vermem yanlış olur ama Belediye bir süre sonra dolguda ihaleye çıkacak ve söz konusu alanı karadan dolduracak. Muhtemelen 2017 başında...
Gönül isterdi ki bu ve benzeri açıklamaları birileri yapsın ama biz yapıyoruz. Yapacak bir şey yok."

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.