Kocadere Şehitleri anıldı
Yalova’nın Çınarcık ilçesi Kocadere Köyü’nde, 29 Nisan 1921 tarihinde Yunan askerleri ile Ermeni ve Rum çeteleri tarafından katledilen 830 şehit törenle anıldı.

Kocadere’de 830 kişinin şehit edilmesinin 99.cu yıldönümünde düzenlenen program; koronavirüs salgın tedbirleri kapsamında ilçe protokolünün katılımıyla yapıldı.



Kocadere Muhtarı Volkan Varol yaptığı açıklamada,"Bugün 29 Nisan Kocadere Şehitlerinin Günü....29 Nisan 1921 tarihinde yunan işgal kuvvetlerinin ermeni ve rum çetelerinin zülüm ve vahşeti ile bir soykırım yapılmıştır, O yıllarda Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde milli mücadele başlatılmış eli silah tutan herkes cepheye koşmuştur, Köylerde kadın yaşlı ve çocuklar kalmıştır, Kocadere köyünde Bekir Onbaşı nın 2 katlı evine bu masum vatandaşlar doldurulmuş ve ev yakılarak katledilmişlerdir. Milletimizi soykırım yapmakla itham edenlere, soykırıma kimlerin maruz kaldığının örneğidir. Ey Türk Evladı yunanlılar tarafından işlenen bu insanlık dışı soykırımı UNUTMA...Tüm Şehitlerimizi Saygı ve Rahmetle Anıyorum..." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.