MHP'li Adnan Kırtay masaya vurdu toplantıyı terk etti!
Yalova Belediyesi'nin MHP’li Belediye Meclis üyesi ve YASKİ başkanı Adnan Kırtay, Ak Parti'nin grup kararına uymayarak  Ak Parti'li Meclis üyelerini protesto ederek Belediye Meclis oturumunu terk etti.

Yalova Esnaf Odaları Birliğine (YESOB) Yalova Belediyesi tarafından tahsis edilen ve daha sonra kiralama yoluna gidilen Karizma İş Merkezi’nin 3. katındaki bölümün YESOB 10 yıllığına kiraya verilmesini talep ederek CHP’lilerle birlikte oy kullanan Adnan Kırtay, bugünkü oturumda da  Balık restoranlarının 10 yıl süre ile Kiraya verilmesini CHP’lilerle birlikte talep etti.

Ancak dünkü oturumda olduğu gibi bugünkü gündem maddesi karar, 1 oy farkıyla 4 yıl olarak geçmesi üzerine masaya yumruğunu vurarak Belediye Meclis oturumunu terk ederek protesto eden  Adnan Kırtay,"Yalova esnafını siyasete bulaştırmayın" dedi.

Geçmiş dönemlerde Yalova Belediyesinin oy birliği ile aldığı kararlarla 10 yıl ve üzeri kiralama tahsisinin bulunduğunu hatırlatan Adnan Kırtay,"Alınan bu kararlarla Yalova esnafları mağdur olmuştur. Yalova esnafının geleceği siyaset üstü olmalıdır. Yalova’da esnafların yüzüne nasıl bakacağız. Böylesi bir kararı bir Yalovalı olarak kabul etmem mümkün olamazdı" dedi

Bilindiği gibi Yalova Belediyesinde 15 AK Parti, 2 MHP 14 CHP'li Meclis üyesi bulunmakta. Dün ve bugün yapılan oturumlarda kiralama tahsisleri 16'ya karşı Belediye Başkanı Vefa Salman'ın oyu ile birlikte 15 Oyla kabul edilmişti. CHP'li üye Erol Duman'ın  Belediye Meclis oturumlarına katılmaması nedeniyle kararlar 1 oy farkıyla kabul edildi  Yasa gereği oyların eşit çıkması halinde Belediye Başkanı Salman'ın oyu iki oy olarak sayılmakta. (Kaynak: Fark Yalova)

İşte O Anlar

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=N-5mbP9MsiQ&fbclid=IwAR0EG8I56wPJUoyq59jaagXnfPPUcgp0NTjf7lsCAwEVia_ngo8h3I-RFQ4[/embed]

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.