MURAT KAYA BASIN AÇIKLAMASI
Yerel seçimlere adım adım yaklaştığımız bugünlerde, belediye başkanları, geçen 4.5 yılı değerlendirmek için toplantılar düzenlemektedir. Yine bu amaçla bir toplantı da geçtiğimiz günlerde Çınarcık ta belediye başkanı Avni Kurt tarafından düzenlenmiştir.

Doğrusu biz de Çınarcık ta yaşayan birileri olarak, acaba bizim de bilmediğimiz, görmediğimiz yatırımlar mı var diye merakla bekledik. Konuşmasının genelinde, icraatlarını anlatmak yerine eski döneme sataşma yapmış ve neredeyse 5 yıl tamamlanmasına rağmen, hala enkaz edebiyatından bahsetmiştir. Daha önceki konuşmalarında devraldığı borçla ilgili olarak verdiği rakamların aksine bu sefer borç rakamlarını da arttırmış.Yol yapmak, temizlik ve çöp toplamayı büyük belediye hizmeti olarak göstermiştir. Tüm bunlar Çınarcık'ın kayıp 5 yılına mal olmuştur.

Akparti belediyesi döneminde yapılan büyük hizmetlerin, hastanenin, meslek yüksek okulunun, huzurevinin, doğalgazın yanına bile yaklaşılamamıştır.

Yine projeleri ve onayı Akparti döneminde hazırlanan dolgu projesi, geçen süreye rağmen randımanlı bir şekilde başlatılamamış, bugüne kadar yapılan çalışmalar çeşitli şaibelere konu olmuş ve nihayetinde Çınarcık sahili rezil bir duruma gelmiştir.

Yapılacak her güzel icraatta, biz Akparti teşkilatı olarak yerel idarenin yanında yer alacağımızı en başında söylemiştik. Dolgu ile ilgili olarak yeni bir müteahhitle yeniden sözleşme imzalanması hususunda meclisten yetki istenmiş, bu isteğe Akparti olarak biz de onay verdik. Sözleşmenin süresinin dolmasına az bir süre kala sözleşme feshedilmiş, tazminat hakkından belediye vazgeçmiş, yeni sözleşme imzalanmış fakat çalışmalar bir türlü netice vermemiştir.

Bu arada Çınarcık'ta 4 aydır inşaat izni verilmemekte, yakın bir zamana kadar hizmet veren motel ve pansiyonlara çalışma ruhsatı verilmemekte, yaz aylarında esnafın para kazanacağı dönemlerde yapılan yol, kaldırım ve park çalışmalarıyla esnafın randımanlı bir şekilde çalışması engellenmekte, Çınarcık'ta 150 civarında minibüs varken, sadece para kazanmak için şehir içi hattı ihale edilmekte.

Seçim öncesi belediye başkanının verdiği vaatlere baktığımızda, gerçekleşen bir hizmetin olmadığını görmekteyiz. En son geçtiğimiz kasım ayında düğün salonu inşaatının 2018 nisan ayında başlanacağı belirtilmişti. Bu süreden 5 ay geçmesine rağmen böyle bir çalışma başlatılmamıştır.

5 ay sonra, 31 Mart 2019 da tüm Türkiye de olacağı gibi, Çınarcık'ta da yerel seçimler yapılacaktır. Biz 3 belde ve Çınarcık merkez belediyesine talibiz. Bizde olan belediyeleri tekrar almak, olmayanları da Akparti belediyeciliği ile buluşturmak istiyoruz.Tüm çalışmalarımız bu doğrultuda. Biz halkımızdan, gerek Çınarcık’ta gerekse belediyesi Akparti olmayan belediyelerde yapılanları, belediyesi Akparti olan yerlerle kıyaslamasını istiyoruz.

Biz seçilecek belediye başkan adayımızın projelerini şimdiden hazırladık. Adayımızın açıklanması ile beraber bunları halkımıza anlatacağız. Sandıkta halkımızın en doğru kararı vereceğine güvenimiz tam. Akparti hazır, Çınarcık hazır.

Murat Kaya

Ak Parti Çınarcık İlçe Başkanı



http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2018/10/06/muharrem-ince-feto-konusunda-uzmanlar-demisti/

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.