Hakan Korkmaz yazdı... Bu nasıl muhalefet?

Eğer iktidar partisinin elinde olan bir belediyede işçilerin alacakları bayramda dahi ödenemiyorsa ve özellikle ana muhalefet bunu bilmiyorsa, vay o ana muhalefetin haline!

Ana muhalefetin il veya ilçe sözde yöneticileri, iktidar partisindeki bir belediyede işçi alacaklarının ödenemediğini bildikleri halde gündeme getirmiyorlarsa da, partilerine ihanet içinde oldukları açık bir gerçektir!

Evet Yalova’da iktidarın elinde olan bir belediyede 3. seneye girilmesine rağmen mali disiplin bir türlü sağlanamamış ve işçi alacakları ödemesinde hala sorunlar yaşanmaktadır ama ne ana muhalefet ne başka bir muhalefet partisi bu konuda tek bir kelime dahi etmemektedir.

İşte küçük ilçelerde medya gibi siyasette böyle belli bir seviyede yapılmaktadır ne yazık ki...

Yönetimimdeki yayın organlarının Yalova’da amaçlarından biri de... hem medyayı hem siyaseti belli bir seviyeye getirmektir zaten.

Yönetimimdeki yayın organları medyayı belli bir seviyeye getirmiştir/getirmeye de devam ediyor.

Nedir o seviyenin ölçüsü peki?

Basit bir örnekle... Eğer bir belediyede işçi alacaklarının ödenmediğini sadece benden (basından) öğrenirseniz anlayın ki o bölgede siyaset belli bir seviyenin altında yerlerde sürünüyordur.

Hee... bir belediyede işçi alacaklarının ödenmediğini yine benden (basından) ama bir siyasetçinin ağzından (veya bir paylaşımla veya bir basın toplantısıyla) haber şeklinde öğrendiğinizde... anlayın ki o yerde siyaset artık belli bir seviyede yapılıyordur.

Yani şunu demek istiyorum...

Siyasetçiler konuşacak, bizlerde (basın) yazacağız ve sizlere duyuracağız... ki sağlıklı olanı da budur.

Küçük bir yaşanmışlıkla bitirmek isterim...

Ben bir dönem Çınarcık’ta CHP’li belediye yönetimine sert eleştirilerde bulunuyordum... ki dikkatli okurlarım bunu bilirler...

Aldığım en dikkat çeken eleştirilerden biri şöyleydi: “AK Parti Çınarcık İlçe Başkanı gibi konuşuyorsun!”

Evet... gerek siyasi eleştirilerde bulunmak gerek bir belediyeyi veya başkanını icraatlarından dolayı eleştirmek benim faaliyet alanım içinde ama bunu ben sürekli yaptığım zaman sanki siyasilerden rol çalıyor gibi bir görüntü ortaya çıkabiliyor.

Tabi sorun az önce değindiğim gibi bu gibi yerlerde siyasetin belli bir seviyenin üzerine çıkamamasından kaynaklı bir sorundur.

“Abi, 2 saatlik toplantının 1 saati zaten seni konuşuyoruz...”, Hakan Korkmaz bizim yerimize muhalefet yapıyor...” falan şeklinde haftalık parti toplantılarında yaşanan tartışmalar dışarıya sızıyor ve haberdar oluyorduk.

İşte bu yaşanmışlıklar ve tecrübelerle belirlediğimiz istikametlerden biri olan Yalova siyasetini de belli bir seviyeye getirmeyi başaracağız inşallah.

Çünkü bunu başarabildiğimizde yani millet için yapılan/yapılması gereken siyaseti bir seviyenin üzerine getirdiğimizde; Yalova’da, ilçe ve beldelerinde yaşayanlar belediye hizmetleri, ulaşım vesaire her anlamda hak ettikleri kaliteli hizmetlere ve yaşam tarzına kavuşabileceklerdir.

Belediye çalışanları maaşlarını zamanında alsınlar...

Vatandaşlarımız 40 senelik otobüslerde konforsuz yolculuklar yapmak zorunda kalmasınlar...

Vatandaşlarımız her anlamda hak ettikleri kaliteli hizmetlere ve yaşam tarzına kavuşabilsinler diyedir uğraşımız.

Vatandaşlarımız türlü olumsuzlukları yaşamalarına rağmen, tek amaçları ve yaptıkları ceplerini doldurmak olan vizyonsuz, kifayetsiz yönetici ve siyasetçileri alkışlamak, adam yerine koymak zorunda kalmasınlar diyedir uğraşımız... ki bunun bilinmesinde fayda görüyorum.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.