Hakan Korkmaz yazdı... Yalova’da milletvekili adayları kim olacak?

2 dönem Cumhurbaşkanlığı görevinde bulunan Erdoğan’la ilgili 3 dönem tartışmalarının önünü kesmek adına seçimler kısa bir süre öne alınacak ve kuvvetle muhtemel seneye sonbaharda seçmen sandık başına gidecek.

Zaten Türkiye bir seçim havasında ve iktidarıyla muhalefetiyle partiler sahadalar.

Peki Yalova’nın en güçlü iki partisinde durum nedir?

AK Parti’nin 1 ve 2. sıra adayları kim olacak?

CHP’nin 1 ve 2. sıra adayları kim olacak?

Ankara ve Yalova siyaset kulislerindeki eğilimler ne durumda bununla ilgili ulaştığım kulis bilgilerini harmanlayıp aktarmak istiyorum.

AK Parti’de Yalova 1.sıra Milletvekili adayı olarak yine Ahmet Büyükgümüş’ü göreceğiz gibi...

Yalova’da AK Parti cenahının büyük bir bölümü Ahmet Büyükgümüş’ün İstanbul veya Ankara’dan aday gösterilmesini istiyor fakat Ahmet Büyükgümüş siyasi hayatını riske atmak istemiyor ve Yalova’yı garanti gördüğü için Yalova’dan devam etmek istiyor. Adı Erdoğan sonrası AK Parti’nin başına geçecek isimler arasında olan Ahmet Büyükgümüş bir dönem daha Yalova’dan seçilecek ve Yalova milletvekili olarak siyasi hayatına devam edecek gibi duruyor.

CHP’de ise Yalova 1.sıra Milletvekili adayı olarak Genel Merkezden işareti alan mevcut il başkanı Mehmet Gürel’i göreceğiz.

Gelelim 2. sıra adaylarına...

AK Parti’de Yalova 2.sıra Milletvekili adayı olarak mevcut il başkanı Muğlim Bağatar’ı göreceğiz.

Eğer Ahmet Büyükgümüş Yalova’dan aday gösterilmezse Ankara veya İstanbul’dan aday olursa Muğlim Bağatar’ı da 1. sıra adayı olarak görmek mümkün olacaktır fakat bu şimdilik zor gözüküyor.

CHP’de ise Yalova 2.sıra Milletvekili adayı olarak kuvvetle muhtemel kürt kökenli bir aday göreceğiz... ki bu ismin iş insanı Mesut Tutuğ olacağı CHP kulislerinde dillenmiş durumda.

Mesut Tutuğ’un yerel seçimlerde CHP’den Çiftlikköy Belediye Başkan aday adayı olacağını hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda ilk kez ben açıklamış/duyurmuştum.

Kulislerde Mesut Tutuğ’un önce CHP Yalova 2. sıra milletvekili adayı gösterileceği ve seçilemese bile en azından Mesut Tutuğ’un bu yöntemle tanınırlılığını artırıp yerel seçimlerde Çiftlikköy Belediye Başkan adayı olarak seçimi kazanması hedefleniyor şeklinde bilgiler var.

Bakın milletvekilliği seçimlerinde alt sıralarda kürt kökenli aday gösterilmesi durumu CHP’nin bir çok bölgede seçim stratejisi olacak diye kulis bilgileri var... ki Yalova’da da kürt seçmenlerin oyunu alabilmek için CHP’nin bu stratejiyi izlemesine kesin gözüyle bakılıyor.

Toparlayacak olursak...

AK Parti’nin milletvekilliği seçimlerinde Yalova 1.sıra adayı Ahmet Büyükgümüş, 2. sıra adayı Muğlim Bağatar olması şuan ki konjonktürde kuvvetle muhtemel bir tablo olarak önümüze gelecek ve bu iki isminde milletvekili olmasına yani bir başka deyişle AK Parti’nin Yalova’da yine 2 vekil çıkarmasına adeta kesin gözüyle bakılıyor... ki anketlerinde bu yönde olduğunu altını çizerek ısrarla belirtmek isterim. Hee... yarın vatandaşın tercihi, eğilimi değişir onu bilemeyiz ama tespit ettiğimiz, gördüğümüz anda da dile getiririz bunu.

Evet CHP’de ise milletvekilliği seçimlerinde Yalova 1.sıra adayı olarak mevcut il başkanı Mehmet Gürel’i göreceğiz ve 2.sıra adayı olarak ise kürt kökenli bir isim göreceğiz ve bu ismin yerel seçimlerde CHP’nin Çiftlikköy Belediye Başkan adayı olması kuvvetle muhtemel olan iş insanı Mesut Tutuğ’un olma ihtimali çok yüksek.

CHP’nin Yalova’da 1 vekil çıkarmasına kesin gözüyle bakılıyor ve bu durumda Mehmet Gürel’i önümüzdeki süreçte Yalova Milletvekili olarak göreceğimiz kuvvetle muhtemel görünüyor.

Bunların şuan ki siyasi konjonktürde kulislerden edindiğimiz bilgiler olduğunu ve bu bilgiler ışığında bir okuma yaparak size sunduğumuz öngörülerden ibaret olduğunu belirtmek isterim.

Evet bugün Yalova’nın en güçlü iki partisi olan AK Parti ve CHP’nin olası milletvekili adaylarından bahsettim. Önümüzdeki günlerde diğer partilerin milletvekili adaylarının kim olacağıyla ilgili ulaştığımız kulis bilgilerini de paylaşacağım.

İyi pazarlar diliyorum.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.