İmamoğlu: İstanbul'da olduğu gibi bütün Türkiye'de de her şey çok güzel olacak

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Malatya’nın 3 ilçesi Hekimhan, Arguvan ve Arapgir’de vatandaşlarla buluştu. 3 ilçede de bir lider gibi sevgi ve coşkuyla karşılanan İmamoğlu'nun ziyaretleri de adeta miting havasında geçti.

Türkiye'de ilk defa ortak aklın, bir arada düşünebilmenin, bir arada iş üretebilmenin alt yapısının oluştuğunu vurgulayan İmamoğlu, Millet İttifakı partilerinin liderleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bu süreçte muazzam bir iş birliği gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. Kılıçdaroğlu ve Akşener'in Türkiye'yi geleceğe hazırladığını vurgulayan İmamoğlu, kendisinin de İBB Başkanı olarak sorumluluğunun farkında olduğunu belirtti.

İMAMOĞLU: İSTANBUL, TÜRKİYE DEMEK...

İmamoğlu, “İstanbul, Türkiye demek. İstanbul, Türkiye'nin her yerinden insanların geldiği ve oluşturduğu, dünyanın en güzel kenti. Ama sorumlulukları var. İstanbul güzel şeyler üretirse, Türkiye de üretiyor. İstanbul'da işler yoluna giriyorsa, Türkiye'de de işler yoluna giriyor. Onun için bizim sorumluluğumuz çok büyük. İstanbul'da çok büyük işlere imza atıyoruz. Çok çalışıyoruz ekip arkadaşlarımla. 14 belediye başkanı arkadaşımla, İstanbul'un her noktasında, çok güzel işler yapıyoruz” dedi.

İmamoğlu, “O kadar çok işimiz var ki. İşimizi yaparken, bir de arkamızdan tutup, yapmamamız için çekenler de var. Ama bilmiyorlar ki, o bir avuç insan bizi böyle arkaya çekiyor ya; bizi milyonlarca insan ileriye çekiyor, ileriye çekiyor. Hala bunu anlayamadılar. Yani bizi yıldıramazlar. Bahanemiz olmadan, çok çalışacağız. İstanbul'da çok güzel işlere imza atacağız. Bu güzel imzamızı, Anadolu'nun da her yerine yaygınlaştırma konusunda güzel iş birlikleri yapacağız. Türkiye'mizin önü açık. Milletimizin önü açık. Asla umudunuzu kaybetmeyin. En zor koşullarda bile, en üst seviyede dayanışma gösterin. Çok güzel günler bizleri bekliyor. İstanbul'da olduğu gibi, bütün Türkiye'de de her şey çok güzel olacak” dedi.

İMAMOĞLU: KENDİMİ MEMLEKETİN HER YERİNE SORUMLU HİSSEDİYORUM

Adıyaman’a geçen İmamoğlu burada yaptığı konuşmada,“Tabi Türkiye'nin her noktasına dokunmak zorunda olan bir şehirdir İstanbul. İstanbul iyi işler yaparsa, memleket de çok iyi olur. Onun için ben kendimi, 16 milyon İstanbulluya sorumlu hissediyorum; ama ben, kendimi memleketin her yerine sorumlu hissediyorum, Gölbaşı'na da. Seçim döneminde Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu size bir söz vermiş; ‘Ekrem İmamoğlu kazanacak ve buraya gelecek, sizlerle beraber de güzel işler yapacak' demiş. Ben, bugün çok mutluyum. Bugün burada Genel Başkan'ımın sözünü yerine getiriyorum; ne mutlu bana” dedi.

İmamoğlu, “Bir dahaki sefere Adıyaman'a geleceğiz. Adıyaman'ın tamamını dolaşacağız. Bu topraklarda, belediyelerimizin her birisine katkı sunmak istiyoruz. Bugün, CHP'li bir belediye başkanımızın misafiriyiz. Ama biliniz ki; kapımızı kim çalarsa, bizden kim destek isterse, başımızın üstünde yeri var. Birileri gibi, biz bakmayız o partiliymiş, bu partiliymiş bakmayız. Çünkü benim makamım da milletin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi de milletin, o bildiğiniz bütün makamlar milletin. O makamlar sizin. Kimseye mülk değil” dedi.

Türkiye'yi yoran konulardan birinin de “insan ayırmak” olduğuna vurgu yapan İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Partisine bak, insan ayırt et; inancına bak, insan ayırt et; ırkına bak, insan ayırt et… Usandık, bıktık, bunaldık; olmaz böyle bir şey. Şu güzel insanlarımıza bakıyorum. Herkes burada. Allah aşkına, hepinizin gözüne kurban. Hepinizin vicdanına kurban. Şu insanların birini diğerinden ayıranlardan bu memlekete hayır olmaz.

Bu ülkenin her insanını eşitlemek zorundayız. Gencimiz iş bulacak, değil mi? İlla ona torpil mi lazım? Liyakat kazanacak artık. Benim çok yakın tanıdığım bir genç ile şuradan herhangi bir genç,-Ekrem İmamoğlu olarak söylüyorum- vicdanımda tamamen eşittir. Ve bu memleketin en doğusundan, en batısına, en güneyinden, en kuzeyine her yurttaşımız eşittir. 84 milyon insanımızın kazanması için çalışacağız.

Burası Mezopotamya. Burası Anadolu. Burası medeniyetlerin beşiği. Dünyada medeniyet yok iken, burada vardı. Böyle bir toprağın nimetini, hep birlikte geleceğe taşımalıyız.

Güzel insanlarımız; sakın aramıza nifak sokmaya çalışanlara aldanmayın. Sakın birilerini kötüleyerek oy kazanmak isteyenlere aldırmayın. Kulağınızı tıkayın. Kötü konuşanların, kötü sözlerin sahiplerine ait olduğunu unutmayın. Yüzünüzü, bağrınızı, zihninizi güzel sözlere çevirin.

Güzel dili dinleyin. Projeleri dinleyin, iş üretenleri dinleyin. İş yapmak isteyenleri engelleyenleri dinlemeyin. Onlara kulaklarınızı tıkayın. Hele hele kendi çıkarları için değerleri kullanan inancı ve milli değerlerimizi kullananlara kulağınızı tıkayın.

Milli değerler, hepimizin. Kimseye ait değil. Kimse inanç değerleri üzerinden, milli değerler üzerinden siyaset yapmaya, oy devşirmeye kalkmasın. Yeni bir gelecek, yeni bir süreç başlıyor.

Bu değişime hazır olun. İstanbul'da hayat çok güzel oluyor, çok güzel şeyler geliyor. Unutmayın ki memlekette de Türkiye'mizde de her şey çok güzel olacak. Sizin inancınıza kurban olayım.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.