Muğlim Bağatar... Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi... Vefik Arıca

AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi Kurucu Dekanlığına atanan Prof. Dr. Vefik Arıca’yı tebrik etti.

Muğlim Bağatar,"Söz verdiğimiz gibi; 400 yataklı Türkiye’nin en modern ve donanımlı Yalova Devlet Hastanesi’ni bu yıl sonunda hizmete almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bitmedi! Sayın Cumhurbaşkanımızın Yalova’mıza olan özel ilgisi ve desteği ile Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni ilimize kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Ve sıra da Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi kurucu dekanlığına atanan Prof. Dr. Vefik Arıca hocamızı tebrik etmeye geldi. Hoş geldin ve başarılar değerli hocam." dedi.

Vefik Arıca kimdir?

Vefik Arıca Siirt doğumlu Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanıdır.

Prof. Dr. Vefik Arıca ilk, orta ve lise eğitimini Siirt'te tamamladı.

Siirt lisesinden mezun olduktan sonra Çapa Tıp Fakültesini dereceyle tamamladı.

Çeşitli hastanelerde görev yapan Vefik Arıca, Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde öğretim görevlisi ve aynı zamanda Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi dekanı olarak görev yaptı.

Beykent Üniversitesi işletme anabilim dalında yüksek lisans yaptı.

Bilimsel çalışmaları arasında 160 yurt dışı ve yurt içinde bilimsel makale, yurt dışında ve yurt içinde 50’den fazla bilimsel kongrede konuşma, oturum başkanlığı, kongre başkanı, kongre sekreterliği ve bilimsel düzenleme kurulunda aktif görevlerde bulundu.

2 adet kitap editörlüğü, 16 adet kitap bölüm yazarlığı mevcut olan Vefik Arıca, 6 adet bilimsel araştırma projesi ve Tübitak projelerinde koordinatörlük yaptı.

4 adet bilimsel araştırma ödülü mevcut olan Vefik Arıca, Dünya Sağlık Örgütü ve üniversite ile ortak yürütülen projede aktif görev yaptı, 8 adet deneysel rat ve hayvan çalışmalarında aktif görev aldı.

2012 yılında en fazla yayın yapan akademisyen ödülü alan Vefik Arıca, yurt dışı bilimsel uluslararası ve ulusal hakemli dergilerde çok sayıda makalede hakem olarak görev yaptı.

Çeşitli televizyonlarda ve radyolarda sağlıkla ilgili programlar yapan Prof. Dr. Vefik Arıca, Siirt Üniversitesi'nin kuruluş aşamasında yer alan isimler arasında bulunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.