CHP'nin işbirlikçi Kılıçdaroğlu'na teslim edilmesinin ana sebeplerinden biri de AK Parti'nin bir daha CHP'ye yenilmesi ihtimalini ortadan kaldırmaktır.
Son yerel seçimlerde korktuğu başına gelen AK Parti, genel seçimlerde de bunu yaşamak istemiyor çünkü genel seçimleri kaybetmek yerel seçimleri kaybetmek gibi değil... Genel seçimi kaybetti mi iktidarı da kaybediyorsun.
Hatırlayın...
Son yerel seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan teşkilatlarına sürekli şu uyarıyı yaptı;
"İstanbul'u kaybeden Türkiye'yi kaybeder."
Sayın Cumhurbaşkanının bu minvaldeki tüm uyarıları işe yaramadı ve AK Parti İstanbul'u kaybetti.
Peki sırada nereyi kaybetmek var?
İstanbul'u kaybeden AK Parti için sırada Türkiye'yi kaybetmek var... Çünkü Sayın Cumhurbaşkanı böyle söyledi...
Bakın AK Parti İstanbul'da CHP'ye değil de başka bir partiye kaybetseydi bunu sindirebilir, kabullenebilirlerdi.
Ama AK Parti içeride tüm politikasını CHP'yi şeytanlaştırmak üzerine kurdu ve yıllarca tabanını bu şekilde konsolide edip iktidarda kalabildi.
İşte yıllarca yapılan CHP'yi şeytanlaştırma politikasını millet artık yemeyince AK Parti yerel seçimlerde koca koca belediyeleri kaybedip adeta sudan çıkmış balığa döndü.
Evet AK Parti'yi siyaseten deli eden şey CHP'ye yenilmektir çünkü CHP'ye yenilince tabana mahcup olunuyor ve konsolide etme sorunu beraberinde oy kaybı yaşanıyor.
İşte CHP'ye içerideki iktidar işbirlikçileriyle yapılan Mutlak Butlan operasyonunun asıl amaçlarından biri de; AK Parti'nin bir daha CHP'ye yenilmesi ihtimalini ortadan kaldırmaktır.
Mutlak Butlanla CHP'de AK Parti'yi yenen kadrolar tasfiye ediliyor ve Özgür Özel ve ekibinin başka bir partiyle seçimlere girebileceği konuşuluyor değil mi...
Bakın Özgür Özel velev ki yeni partiyle seçimlere girdi ve kazandı diyelim...
AK Parti buna hiç kızmaz çünkü kazanan CHP olmayacak.
AK Parti CHP'ye kaybetmesinde kime kaybederse kaybetsin hiç sorun değil... Yeter ki AK Parti CHP'ye yenilmesin tüm dertleri, tüm sendromları bu.
Hülasa...
Bugün CHP'nin işbirlikçi Kılıçdaroğlu'na teslim edilmesinin ana sebeplerinden biri de AK Parti'nin bir daha CHP'ye yenilmesi ihtimalini ortadan kaldırmaktır.
Evet işbirlikçi Kılıçdaroğlu sayesinde AK Parti'nin artık CHP'ye yenilme ihtimali ortadan kalkmıştır.
Şu an AK Parti'de "Oh be artık CHP'ye yenilmeyeceğiz" rahatlığı var.