AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar diyor ki;

“31 Mart seçimleri ile ilgili kısa bir değerlendirme yapmak istiyorum. Belediye başkanlık oylarımızda da İl Genel Meclisi oylarımızda da tüm Türkiye’de olduğu gibi bir düşüş vardır. Türkiye genelindeki düşüş ile Rize’deki düşüş aynı oranda olmuştur. Seçimlere katılım oranında da düşüş olmuştur. 2019’a göre Türkiye genelinde seçime katılım yüzde 84,61‘den yüzde 78,55’e düşerken Rize’de yüzde 83,24’den yüzde 78,73’e düşmüştür. 2019 yılında 18 belediyeden 14 belediye kazanmışken 31 Mart’ta 13 belediye kazandık. 2019’da kaybettiğimiz iki ilçe belediyesini bu sefer kazanırken, daha önce kazandığımız üç belediyeyi kaybettik. 14 belediyemiz vardı. Şimdi de 13 belediyemiz var. Bu 13 Belediyenin sekiz tanesi eski arkadaşlarımız, beş tanesi de yeni isimlerdir. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımızın elini rahatlatmak adına bu işi Rize’den başlatalım diyerek Rize İl Başkanlığı görevimizden affımızı istedik. Tekrar altını çiziyorum bizi memnun etmese de Rize seçim sonuçları olarak hâlâ Türkiye birincisidir. Türkiye birincisi olan Rize’nin il başkanı olarak görevden affımı isteyerek bu süreci başlatmak istedim.”

AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar'ın görevden affını istemesi Genel Merkezin stratejisi olabilir...

İllerinde başarılı sonuçlar alamayan diğer il başkanlarına,"Bakın Rize İl Başkanı bile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın elini rahatlatmak adına görevden affını istedi... Hadi sizde gereğini yapın..." şeklinde baskı yaparak yol göstermek gibi geldi bana açıkçası...

Evet bence AK Parti Genel Merkezi "Rize stratejisi" ile başarısız il başkanlarına yol gösteriyor.

Hakan Korkmaz

Tahsin Becan "sermaye transferi" diyerek iktidarı eleştirdi! Tahsin Becan "sermaye transferi" diyerek iktidarı eleştirdi!

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Editör: Hakan Korkmaz