DAVUTOĞLU'NDAN ERDOĞAN'A 'MAN ADASI' GÖNDERMESİ
Gelecek Partisi Genel Başkanı eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti iktidarının döviz işlemleri için banka ve sigorta muameleleri vergisini %1 oranına yükselttiğine dikkat çekerek, "Öyle yüksek oranlı işlem vergileri herkesi 'arka yollara' yönlendirir. Birileri de kalkıp, 'İnsanlar Türkiye’ye güvenip paralarını Türk bankalarında ve kayıt içinde tutacaklarına Man Adası veya Malta gibi yurt dışı vergi cennetlerindeki gizli hesaplarda mı tutsaydı?' diye sorarsa ne cevap vereceksiniz?" dedi.

Ahmet Davutoğlu şöyle konuştu;

"Türkiye’yi uçuracağı iddia edilen bir sistemin iki yıl içinde eskiyerek reforma ihtiyaç hissetmesinin bu sistemin mimarları tarafından ifade edilmesi çok açık ve acı bir itiraftır. Hazine ve Maliye Bakanı kendi Cumhurbaşkanı’nın Başbakan olduğu dönem ile ilgili açık bir redd-i miras yapmakta, kendisinden önceki AK parti dönemlerini eleştirmektedir. Bu liyakatsiz yönetim, bayramın ilk günü, mal kaçırır gibi döviz işlemleri için banka ve sigorta muameleleri vergisi oranını yüzde 1 gibi çok yüksek bir seviyeye çıkardı. Böyle yüksek oranlı işlem vergileri herkesi ‘arka yollara’ yönlendirir. Kayıt dışına yol açar. Birileri de kalkıp, ‘İnsanlar Türkiye’ye güvenip paralarını Türk bankalarında ve kayıt içinde tutacaklarına Man Adası veya Malta gibi yurt dışı vergi cennetlerindeki gizli hesaplarda mı tutsaydı?’ diye sorarsa ne cevap vereceksiniz? Milli ekonomi; israf ve kötü yönetimle Merkez Bankası’nın 40 milyarlık yedek akçesine göz dikmemektir. Arka kapı operasyonlarıyla ülkenin 77 milyar dolarlık rezervlerini satmamaktır."

NE OLMUŞTU?



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Man Adası iddiaları nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Kılıçdaroğlu aleyhine 500 bin liralık manevi tazminat davası açmış ve hem Man Adası iddiaları hem de Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na açtığı tazminat davaları ülke gündemini uzun süre meşgul etmişti.


http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2020/05/29/erdoganin-icinde-gizli-babacan-davutoglu-korkusu-var/

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.