ESKİ JİTEM KOMUTANINA ŞOK! 'ŞANTAJCI PAŞA'
Çınarcık Belediyesi'nin yapımı adeta yılan hikayesine dönen sahil dolgu projesiyle ilgili eski yapı müteahhidi firma ortaklarından Alpay Türkoğlu, Revizyongazetesi.com'a konuştu ve sahil dolgu projesiyle ilgili şok iddialar da bulundu. Türkoğlu, yeni dolgu sözleşme bedelinin (yaklaşık 3.5 Milyon) belediye tarafından firmaya ödeneceği ama sonra bu paranın Başkan Avni Kurt'a iade edileceğini belirtti!

Eski Ergenekon sanığı olan bir zamanların gizemli komutanı eski JİTEM Komutanı Levent Ersöz'e de,"ŞANTAJCI PAŞA" diyen Alpay Türkoğlu'nun açıklamaları şöyle:

ÇINARCIK HALKI VE KAMUOYU DİKKATİNE

"Bilindiği üzere 2014 yılı sonu itibariyle Çınarcık Sahil Dolgu Projesinin müteahhitliğini yapmak üzere talihsiz bir sürece dahil olmuş bir firmanın ortağıyım.

Bir kaç ortaklık değişim süreci yaşadık, rantın boyutu dışardan göründüğü gibi olmadığı halde bir rant kavgasi sürecinin içerisine girdik.

İstanbul'un ortasında döküm sahası izinlerini aldık ve sonrasında talihsiz bir ortaklık içine girdik.

Emekli Ergenekon sanığı Levent Ersöz, herkesin yakınen tanıdığı vatan hainliği ile yargılanan şantajcı paşa adıyla anılan şahısla ilk zamanlar uyarılsakta dedikodu diye düşündük şimdi hak veriyorum anlatılanlara.

Ortaklık öncesi bizi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile bizi bir araya getireceğini, Bakan Ömer Çelik beyle irtibatta olduğunu söyleyip projemize gelecek vaat eden yalanlarla ortak oldu.

Gel zaman git zaman hiç bir randevu alamadı ve tüm kapılardan da kovuldu.

Ortaklığımız döneminde ise ortakların arkasından dolanıp İDO'yla anlaşıp yediği tasa pisledi tabiri caizse.

Şimdi tekrar Çınarcık sahil dolgu projesinin müteahhitliğini üstlendi ve usulsuz ihaleye girerek aylardır belediyeyi oyalamakta, bir taraftanda bizden sonraki ortağı Hakan Öncü'yü de dolandırıp şirketten ekarte etti. Şuanda davalıklar, Hakan Öncü'de sahayada giremiyor kendisi de.

Belediye ile yaptığı ihale sözleşmesinde eski ortağı ve müşterek tanıdıklar, rüşvet çarkını bize de dile getirmişlerdi, bizde olayın üzerine düşüp savcılığa suç duyurusunda bulunduk.

Firmamızın bir madencilik firmasına olan borcuna binaen alındığı iddia edilen paralar bunlar.

Kimi ne ilgilendiriyorsa Düzce Denizciliğin borcunu ödemişler güya bu madencilik şirketine ama borç aynen duruyor. Ayrıca eski ortağı ve işten maaş ödeyemeyip çıkardıkları çalışanlardan edindiğimiz bilgi, ihale bedelinin usulsuz ihaleyi yapan Avni Kurt'a iade edileceği idi.

Paşa ihaleyi alacak, sonra ihale bedelini başka illegal bir sözleşmeyle iade edeceği mevzusu da aldığımız duyumlar arasında.

Hiç bir iş bitirmesi ve yeterliliği olmayan firmaya bu ihalenin nasıl verildiğine dair gönderdiğimiz ihtara da cevap tam bir komedi idi.

"Aramızdaki hukuka binaen" aynen öyle... ne hukukumuz var ise belediye ile sözleşmesi bitmeyen firmanın tek bir dava açmadan fes edildi güya.

İDO'da aynı şekilde yetkilisi Cihat Durgun ile Paşanın rüşvet çarkı ihbari yaptığımız halde bir müddet uzaklaştırılan yetkili ise geri alındı. Kaçak iskeleden yükleme yapan firmaya taviz veren ido yetkililerini defalarca uyardık, gereğini yapacağızdan öte gidemediler neden acaba? Oysaki bu işgüzarlar tahliye kararı olmadan paşa ile hareket edip bir gece yarısı firmamız konteynırlarını kaçırıp İDO deposuna sakladılar. Çalıntı buluntu tutanağı mevcuttur.

Sahada sadece 500 m3 stok izni olan firmaya iki kez ceza kesildi ama ne hikmetse Çevre Koruma kapıları kapatmadı, gece gündüz illegal döküme devam ettiler.

Biz projeye başlamadan firmamızdan istenen evraklar acaba bu hiçbir yeterliliği olmadan ihaleyi alan firmadan istendi mi? yoksa hala Düzce Denizcilik Firması evrakları ile mi devam ediyorki firma hiç bir izin beyan etmedi kamuoyuna!

Bizden istenen evraklar şunlardı;

1- ÇED gerektirmez raporları

2- Zemin etüdleri

3- Bakanlık onaylı proje ki mevcut proje firmamızın Mak mühendisliğe çizdirdiği projedir. Etik ise bize ait proje kullanılıyor.

4- Tahmil tahliye izinleri, bu izinler Maltepe sahada İDO'nun bile yokken firmamız aldı bu izinleri

5- Liman işletme izni

6- Döküm izni, bu izin hem Maltepe iskeleye hemde Çınarcık sahile alınmış çift taraflı bir izindir.

7- Anroşmanda kullanılacak taşların analiz raporları ve nereden temin edileceği

8- Gemilerin yeterlilikleri örnegin ambar kapaklarının çalışıp çalışmadığı, sigorta, personel yeterlilik belgeleri

9- Yapı ruhsatı

10- Liman yanaşma ve çıkış belgeleri her bir sefer için ayrı ayrı alınmak kaydı ile

11- Ulaştırma Bakanlığından alınan kıyı yapı izni

12- Yapı denetim sözleşmesi

Firmamız bu ve belgelerini sunabileceğim onlarca izinle çalışamamışken herkesin laboratuvar bedelini ödemek kaydıyla kolaylıkla yaptırabildiği, Ulaştırma Bakanlığı laboratuvarından alınan bir analiz raporu ve 500m3 ocaktan alınan irsaliyeli, taş dışında izni olmayan firmaya verilen tavizi anlamakta güçlük çekmekteyiz.

Bölge idare mahkemesinden bir kaç gün içerisinde yürütmeyi durdurma ve ihalenin feshi davaları açacağız. Tüm uyarılarımıza rağmen bu yetersiz yeni kurulmuş firma ile devam eden belediyenin kamuoyunu yanıltıcı tavrından rahatsızlık duyduğumuzu ve gasp edilen haklarımızın hesabını yargı önünde talep edeceğimizi bildiririm.

Saygılarımla.



http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2017/08/10/chpli-baskan-avni-kurta-suc-duyurusu/

http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2016/12/09/tayyip-beyden-randevu-yalani/

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.