Göreve geldiniz, yönetici kadrosunda elbette değişikliğe gideceksiniz ve bazı isimlerle elbette yollarınızı ayıracaksınız… Bu normaldir ve buna kimsenin söyleyecek lafı olmaz.

Çağırırsınız yanınıza ve kendisiyle çalışmayı düşünmediğinizi söylersiniz… İncitmeden, kırmadan…

Belki sevmeyebilirsiniz ama bu insanlar yıllarca bu kurumda yöneticilik yaparak halka hizmet etmişler. İşte bu yüzden saygılı davranmak zorundasınız.

Hee görev süreleri içinde yaptıkları bir yanlış olduysa bunu ortaya çıkarmak zaten sizin göreviniz! Varsa bir yanlış gereğini yaparsınız ve bunu yaptığınızda herkes size “Helal olsun” der.

Evet incitmeden kırmadan bu insanlarla yollarınızı ayırırsınız… Koltuğa oturur oturmaz güç zehirlenmesi yaşamadıysanız eğer, gücü ele geçirene yakışan vakar davranış budur... ki zaten bunlar çalışmayacak, gidecekler bu belli…

Bunu yapmak yerine zaten gideceği belli olan insanlara intikam duygularıyla, incitmeye, alçaltmaya çalışarak bir tasarrufta bulunmaya çalışırsanız alçalan sadece siz olursunuz ve güç zehirlenmesi yaşamaya da başlamışsınız demektir, benden söylemesi!

Bitmedi…

Sonra Hakan Korkmaz çıkar size şu soruyu sorar…

Madem birilerine bunu yapıyorsunuz… Peki aynı cenahta olan filanca kişilere niye dokunmuyorsunuz?

Kimi eski başkanın kimi de filanca milletvekilinin yakını olduğu için mi bunlara dokunmuyorsunuz?

Başta böyle mi anlaştınız yoksa yarın bakanlıkta orada burada işimiz olur aman bunlarla iyi geçinelim hesabıyla mı birilerinin yakınlarına dokunmuyorsunuz?

Hakan Korkmaz yazdı: Kendini daha fazla rezil etme! Hakan Korkmaz yazdı: Kendini daha fazla rezil etme!

Bakın bu siyaseten iki yüzlü bir tavırdır!

Bir taraftan birilerini alçaltmaya çalışarak bir tasarrufta bulunacaksınız belki de sırf etrafınızdaki partili 3-5 kişi kendini tatmin etsin diye… Ama diğer tarafta birilerine sesiniz çıkmayacak ve onlara dokunmayacaksınız!

Zaten kafamda bazı şüpheler vardı ve bu tutum ne yazık ki bazı şüphelerimi haklı çıkardı!

Demek ki sizin başka hesaplarınız var!

Bu olmadı… Hem de hiç olmadı!

Ben Adil Yele’yi fazla tanımam… Ama kendisiyle bir hukukumuz olduğunu söyleyebilirim ve tanıdığım kadarıyla Adil Yele’ye bu davranışı ben yakıştıramadım açıkçası… Demek ki yanılmışım.

Adil Başkanın etrafında intikam duygularıyla yanıp tutuşan bazı partililerin olduğunu da çok iyi biliyorum… Bunların gazına gelmiş olabilir diye tahmin ediyorum. Ama ne olursa olsun ben yakıştıramadım, olmadı!

Koca belediyede yıllarca üst düzey görevlerde bulunarak sorumluluk almış birini yanına çağırıp “Senle çalışmayı düşünmüyorum” diyerek tek cümleyle bir dakikada işi halletmek varken hayvan barınağına görevlendirme yapıp işi bu şekilde halletmeye çalışmak bana göre Adil Başkana yakışmadı.

E hani ne oldu bir sürü söylentiler vardı! Hani birileri yanlış işler yapmıştı! Hani birilerinden hesap soracaktınız ne oldu! Genel anlamda partiye söylüyorum bunu…

İşin başına geçtiniz ve bütün bilgiler belgeler her şey elinizin altında… Hadi bir tane yanlışı bulup açıklayın kamuoyuna ve gereğini yapıp yargıya taşıyın!

Niye yapmıyorsunuz? Hadi yapsanıza… Hadi hesap sorun birilerine…

Yoksa birileriyle ilgili yanlış bir şey bulamayıp sırf egonuzu tatmin etmek için mi bunu yapıyorsunuz!

Zirvekent’e dokunsanıza! Niye dokunmuyorsunuz?

Zaten raporlu olup belediyeden ayrılacağı bilinen biriyle ilgili sırf 3-5 partilinin egosu tatmin olsun diye veya 5-10 partizanın hoşuna gitsin diye gerçekleşmeyecek atamalar yapmak kolay! Zirvekent’e dokunsanıza! Niye dokunmuyorsunuz?

Sonra daha dün bir bugün iki hemen imar mevzularına balıklama dalacaksınız öyle mi!

Neyse… Bu pilav daha çok su kaldıracak belli oldu!

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Editör: Hakan Korkmaz