CHP Yalova'da taktik yapıp İYİ Parti'yi desteklerse...

AK Parti Yalova'da %42'ler seviyesinde gözüküyor ve yine iki vekil çıkarır gibi...

Elbette adaylar önemli bu ayrı konu...

Ama kuvvetle muhtemel Yalova'da 2 vekil AK Parti, 1 vekil CHP çıkaracak yine...

Yani AK Parti lehine 2-1 olur.

Peki Yalova'da 1-1-1 nasıl olur?

Eğer ittifak olmayacaksa... ki öyle gözüküyor... ben AK Parti'nin Yalova'da 38-42 bantı arasında gezineceğini de hesap ederek bunun için tek seçenek görüyorum... ki o seçenek şu:

CHP seçmeni kontrollü bir şekilde İYİ Parti'ye oy verecek!

Evet Yalova'da 1 vekili her şartta çıkarabilecek potansiyele sahip CHP seçmeni taktik yapıp kontrollü bir şekilde İYİ Parti'yi desteklerse, İYİ Parti'nin de 1 vekil çıkarmasını sağlayabilir veya AK Parti'nin 2 vekil çıkarmasının önüne geçebilir diyebiliriz.

Olur mu olur...

Hatırlayın... CHP seçmeni bu taktiği daha önce de yapmıştı...

HDP barajın altında kalıp AK Parti bu işten kazançlı çıkmasın diye CHP seçmeni kontrollü bir şekilde HDP'ye oy vermişti ve HDP, CHP'nin yaptığı bu taktikle barajı geçmişti.

Evet CHP Yalova'da taktik yapıp kontrollü bir şekilde İYİ Parti'yi desteklerse, AK Parti'nin 2 vekil çıkarmasının önüne geçebilir ve milletvekili dağılımı 1-1-1 olabilir diye düşünüyorum.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.