Cumhur İttifakı'nda kafa karıştıran HDP çelişkisi!

Cumhur İttifakı ortağı MHP’nin, HDP’nin kapatılma davasındaki rolü malum.

Hatırlayalım...

Siyasi Partiler Kanunu’nun 100’üncü maddesini hatırlatan Bahçeli “Yargıtay yapmazsa MHP gereğini yapacaktır” demişti.

Buna gerek kalmadı ve HDP’ye kapatma davası açıldı.

Evet MHP, HDP’nin kapatılmasında başından beri ısrarlı ve kararlı bir duruş sergilemeye devam ediyor.

Fakat hal böyleyken; bir tarafta “HDP kapatılsın” diye söylemler ve Anayasa Mahkemesi’nde dava devam ederken diğer tarafta Anayasa değişikliği için HDP’nin ayağına gidiliyor ve HDP ile masaya oturuluyor...

Çelişkiye bakar mısınız!

Siyasi partiler ittifak içinde olsalar dahi her konuda aynı düşünmek zorunda değillerdir. Zaten her konuda aynı düşünseler ayrı partiler olmalarına gerek kalmazdı.

Fakat İttifakın bir ortağı “HDP kapatılsın” diye Anayasa Mahkemesi’ne çağrıda bulunacak öte yandan ittifakın diğer ortağı kapatılması istenen partinin ayağına gidecek hemde Anayasa değişikliği için!

Yani Anayasa Mahkemesi’nde kapatma davası açılan partiyle Anayasa değişikliği için masaya oturulan parti aynı parti... HDP!

Hani olurda bu kadar çelişki olmaz yani!

Herkes “Siyasette her şey olur, siyasette her şey normaldir” diye bakmaz meselelere ve bu gibi çelişkiler seçmenin kafasını karıştırır!

Bakın AK Parti bu görüşmeyi “Samimiyet” vurgusuyla savundu değil mi? “HDP’ye gitmesek malum Anayasa Değişikliğiyle ilgili düzenlemede samimi değilsiniz derlerdi” falan diye...

Evet siyasette samimiyet çok önemlidir.

Seçmen sizi samimi görürse, seçmen sizin samimiyetinize inanırsa bazı hatalarınızı bile tolere eder ve size adeta kredi açmaya devam eder... ki ben bunun AK Parti'nin uzun süre iktidarda kalmasının sebeplerinden biri olduğuna inanıyorum. Ama seçmen eğer samimiyetinizden şüphe eder hale gelirse eyvak ki ne eyvah! Keser faturayı elinize verir! İşte İstanbul seçimlerinde yaptığı gibi!

İktidar siyaset dili açısından bir söylem değişikliğine mi gidecek veya başka planlar mı var bilemem ama AK Parti’de Cumhur İttifakı’da bu işi parti tabanına, halka anlatma ve ikna konusunda çok sıkıntı yaşayacaklar diye düşünüyorum.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Anahtar Kelimeler:
AK Parti HDP Görüşmesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.