Hakan Korkmaz yazdı... Bağatar'ın işi zor!

Yalova siyasetinde adeta kartlar yeniden karılıyor.

Yeni İl Başkanları ve yönetimleriyle MHP ve Deva Partisi, Yalova siyasetinde daha şu anda bile bütün siyasi hesapları alt üst etmiş durumdalar.

Şu anda Yalova’da sıkıntılı gibi gözüken iki partiden biri AK Parti.

Deva Partisi’nin eski AK Parti’li Mehmet Demirhan liderliğinde Yalova’da teşkilatlanma çalışmaları, AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar’ın canını sıkan gelişmelerin başında geliyor.

Diğer tarafta zaten Bağatar’a ve yönetimine parti içinden ciddi bir muhalif kesim var.

Hal böyleyken;

AK Parti’nin içinden kopan Yalova’nın Deva Partisi yöneticileri hemen hemen her gün birkaç AK Parti’liye teklifler götürüyorlar... ki siyaseten bunu yapmaları gayet doğaldır ve bunu da söylememiz lazım diye düşünüyorum.

Fakat işte yaklaşan il kongresinde başkanlığa devam etmesi beklenen Muğlim Bağatar, bir taraftan Deva Partisi’nden gelen bu tehlike ile diğer taraftan parti içi muhalefetten gelen eleştirilerle baş etmek zorunda kalıyor.

Evet yönetimiyle ilgili de sık sık eleştiriler kulağına gelen Başkan Bağatar’ın il kongresinde yönetiminde nasıl bir revizyona gideceği bilinmezken... bu yönde kendisinden bir beklenti olduğu da bir gerçek.

Şöyle ki;

Yeni dönemde AK Parti Yalova İl Yönetimine girip siyaset yapmak isteyen bazı partililer olduğunu da, bu isteklerini Bağatar’a ilettiklerini de biliyorum.

Muğlim Bağatar bu taleplere nasıl cevap verecek, İl Yönetiminde nasıl bir değişikliğe gidecek ve partideki muhtemel erime veya dağılmanın önüne nasıl geçecek orasını bilemem ama bildiğim şey şudur ki; Bağatar’ın işi zor!

Peki Muğlim Bağatar bu zorluğun üstesinden gelebilir mi?

O siyasi tecrübeye sahip kendisi... ama Yalova siyasetinde öyle bir siyasi iklim var ki şu anda... hataya asla yer yok!

Evet böyle bir siyasi iklim yaşayan Yalova’da AK Parti cephesinde olup bitenleri de dikkatle takip ediyoruz.

Bekleyelim ve neler olacağını hep birlikte görelim.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.