Hakan Korkmaz yazdı... Klikler devrede... Bakanlıklarda yoğun temaslar

Son tahliye kararlarının ardından Vefa Salman ve Halit Güleç cephesi, davanın bundan sonraki seyriyle ilgili istedikleri sonuçları almak için adeta bütün klikleri devreye sokmuş durumdalar ve gerek Adalet Bakanlığı gerekse İçişleri Bakanlığı’nda yoğun bir temas içindeler.

Vefa Salman ve Halit Güleç’in devreye sokup yardım istediği bu kliklerin bazıları DP’liler ve DP kökenliler, bazıları da AK Parti’li klikler...

Evet yanlış duymadınız...

AK Parti’li bazı klikler de adeta Vefa Salman ve Halit Güleç’e çalışıyorlar ve gerek Adalet Bakanlığı gerekse İçişleri Bakanlıklarıyla temas halindeler ve aracılık yapıyorlar!

Öyle böyle değil acayip rakamlar, milyonlar telaffuz ediliyor... ki iddia kabilinde aktarmış olayım ve bu iddialara ulaşınca ilk aklıma gelen Şamil Tayyar’ın şu sözleri oldu ne yalan söyleyeyim... “Fetö borsası kuruldu...”

Hatırladınız mı Şamil Tayyar’ın bu sözlerini?

Hani AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, FETÖ borsası kurulduğunu ve bazı FETÖ üyelerinin para karşılığı itirafçı adı altında serbest bırakıldığını iddia etmiş ve o dönem çok ses getiren ve çok tartışılan bu iddialarıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına da tanık sıfatıyla ifade vermişti Şamil Tayyar.

Tabii iddia kabilinde aktardığımız bu uğraşların yeni olmadığını da belirtmem lazım...

Yani Vefa Salman ve Halit Güleç cephesinin taa başından beri çeşitli isimlerden yardım istedikleri ve ilgili bakanlıklar nezdinde bazı girişimlerde bulunma çabalarının olduğu hep konuşuluyordu ama özellikle bu aralar yani 19 ay sonra Halit Güleç’in tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesinin ardından daha da hızlanmış, yoğunlaşmış durumda olduğu bilgileri geliyor... ki konjonktür gereği bunun da normal olduğunu düşünüyorum açıkçası.

Kim olsa, kimin başına böyle bir iş gelse suçsuz olduğunu ispat etmek ve aklanmak için türlü gayretler içine girer... hele ki siyasi veya ticari hayatından dolayı nüfus sahibi olanlar dediğim gibi bu tip durumlarda tabiri caizse her türlü enstrümanı devreye sokup bahsettiğim amaçlarına ulaşmak istemeleri normaldir diye düşüncemi de ifade etmek isterim.

Tabii bitirmeden şunu da söylemek isterim ki; Yalova Belediyesi’nde Vefa Salman döneminde patlak veren ve Vefa Salman’ın 1 numaralı, Halit Güleç’in de 2 numaralı sanık olarak yargılanmalarına devam eden davayla ilgili ve de o dönem Yalova Belediyesi ile ilgili yolsuzluk ve diğer iddialarla ilgili bu pilav daha çok su kaldıracağa benziyor!

Lütfen bu söylediklerimi bir kenara not edin diyorum ve iyi pazarlar diliyorum.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.