Hakan Korkmaz yazdı... Numan Soyer'i kum torbasına çevirdiler!

Yalova Belediyesi’ni kaybeden AK Parti, bütün gücünü CHP’nin elinden aldığı Çınarcık’ta gösterecekti ama Yalova Belediyesi’nin malum konudan AK Parti’ye geçmesi, AK Parti’nin bütün ilgi ve gücünü Yalova’ya yoğunlaştırmasına sebep oldu ve bu durum aynı zamanda Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer’in de en büyük şanssızlığı oldu.

Kıymetli okurlar,

Okuduğunuz bu tespiti hayli zaman önce ilk kez ben yapmış ve sizlerle paylaşmıştım.

Gelinen noktada Numan Soyer’in de bu minvalde dert yandığı söylentileri dillenmiş durumda ve bu konuda haklıdır Numan Soyer.

Şöyle ki;

Numan Soyer zaten belediyecilik tecrübesi olmayan biriydi ve üstüne AK Parti tarafından bahsettiğim sebeplerle adeta yalnız bırakılması kendisinin zaten var olan handikapını büyüttü.

Bakın şunu hemen belirtmekte fayda görüyorum ki; Son yerel seçimlerde Çınarcık halkının bir kesimi, “İktidar partisinin adayı iş başına gelsin de iktidarın gücüyle Çınarcık proje anlamında bazı kazanımlar elde etsin” anlayışından ortaya çıkan bir arayışla Numan Soyer’e yani iktidar partisi adayına destek vermiş ve iş başına getirmiştir.

Fakat gelinen noktada bırakın uçuk vaatlerin, mega projelerin hayata geçmesini, devam eden bir iki basit projenin bile kaldı ki devletin yaptığı projeler bunlar dikkat buyrun belediyenin değil… Evet bu bir iki basit projenin bile sürünceme de kalıp devam etmediği görülmektedir.

Bakın Çınarcık’ta yönetimsel hatalar vardır ama asıl sorun AK Parti’nin Çınarcık’la yeteri kadar ilgilenmemesidir.

Çınarcık’la ilgilenmeyi bazı siyasiler bir iki esnaf dolaşıp Çınaraltı Çay Bahçesinde çay içip fotoğraf vermek zannediyor olabilirler.

İyi de Çınarcık Belediyesi’nde geçen 3 sene de kaç defa düzenli maaş ödemesi yapıldığını biliyorlar mı acaba hani bahsettiğim bu siyasiler diye çok merak ediyorum yani…

Tekrar söylüyorum…

Numan Soyer’in yönetimsel hataları olabilir ama AK Parti, Çınarcık’ı adeta ikinci plana atarak Numan Soyer’i yalnız bırakmış ve siyaseten de Numan Soyer’in adeta kum torbasına dönmesine sebep olmuştur.

Öyle ya…

Bu haliyle Çınarcık Belediyesi’de, Belediye Başkanı Numan Soyer’de siyaseten türlü eleştirilere açık ve muhatap haldedir ve yapılan bu eleştirilerle Numan Soyer adeta bir kum torbasına dönmüştür ve gelen vurmaktadır giden vurmaktadır. Bunu sadece basında çıkan haberler ve yapılan siyasi eleştiriler anlamında söylemiyorum. Çınarcık halkının da belediyecilik faaliyetleri ve verilen sözlerin tutulmadığıyla ilgili büyük tepkisi var Numan Soyer'e, asıl kastettiğim budur.

Çok açık söylüyorum ki; Şu eleştirileri çok alıyorum… “Daha önce Avni Kurt’u sabah akşam eleştiriyordun ama Numan Soyer’i eleştirmiyorsun, neden?” Hatta Yalova’da bazı AK Parti kurmaylarıyla yakın olduğumu ve bu yüzden Çınarcık’la ilgili fazla yazmadığımı falan iddia edenlerin bile olduğu kulağıma geliyor.

Tabi böyle bir şey yok. Ben bahsedilen anlamda herkesle yakınım ve kimsenin telkini, baskısı veya ricasıyla kalemini oynatacak biri olmadığım zaten bilinir.

Ama şu doğrudur… Numan Soyer’i tıpkı Avni Kurt’u eleştirdiğim gibi icraatlarından yani belediyecilik faaliyetlerinden dolayı zaman zaman eleştiriyorum ama tabii ki Avni Kurt’u eleştirdiğim kadar değil. Hatta Avni Kurt’a yaptığım eleştirilerin %10’unu bile Numan Soyer’e yapmadığım söyleniyor ve kesinlikle doğrudur.

Bakın yıkıcı değil yapıcı eleştiriler yapan ama bunu zaman zaman en üst perdeden yapan biri olarak söylüyorum ki; Bahsettiğim sebeplerden dolayı Numan Soyer’e tabiri caizse fazla yüklenmediğim bir gerçektir çünkü bunun fayda getireceğine inanmıyorum. Sorunun asıl sebebi veya büyüğü bu tarafta çünkü.

Bakın bu şu da demek değil… AK Parti, Numan Soyer’i bahsettiğim anlamda tamamen yalnız bıraktı ve hiç ilgilenmiyorlar… Tabii ki durum böyle de değil ama yeteri kadar ilgilenmedikleri ortada ve net.

Geçen söylediğim için kısaca bir konuya da değinmek istiyorum…

Geçen belediye meclisinde CHP’li meclis üyesi Ali Kırıcı’nın, Sayıştay raporuna göre 60 milyonla devir alınan borcun geçen 3 senede 115 milyona çıktığını ve bunun karşılığı ne yapıldığını sorduğunu haber olarak duyurmuştum.

Tabii bu 115 milyon denetim komisyonu başkanı da olan Ali Kırıcı’nın tespitinden sonra 123 milyona çıkmış durumda… ki ulaştığım bilgiler bu yönde.

İşte Numan Soyer ve yardımcısı Murat Savaş önce geçmiş dönemden kalan borçların daha fazla olduğunu iddia edip sonrada işi siz ne yaptınız da 60 milyon borç bıraktınıza çevirince Ali Kırıcı başlıyor saymaya ve Avni Kurt döneminde yapılanları anlatmaya falan… Bunu da bir bilgi olarak aktarmış olayım.

Aslında değinmek istediğim başka önemli konular var Çınarcık’la ilgili ama bugün böyle bir pencere açıp meseleyi gündeme getirmek istedim açıkçası.

AK Parti Yalova kurmaylarını Çınarcık’la gerçek anlamda ilgilenip Numan Soyer’e millete hizmet noktasında gereken her türlü desteği vermeleri için uyarıyorum ve yarın eleştirilerimin odağında kendilerinin olacağını da şimdiden belirtiyorum… ki sonra kızmaca, darılmaca olmasın.

Numan Soyer’e küçük bir uyarıyla bitireyim…

Bazı tanınmış isimlerin yakınlarının Çınarcık Belediyesi’nde işe başlatılacağı dedikoduları dolaşmakta ve bana kadar ulaşmış durumda. Kaldı ki bu insanların durumlarının da gayet iyi olduğu belirtilmekte yani gerçek anlamda işe ihtiyaçları olmadıkları konuşuluyor… ki iddia kabilinde aktarmış olayım.

Eğer Çınarcık Belediyesi işe yeni alımlar yapacaksa bunların, onun yakını, bunun yakını olduğuna değil gerçek anlamda işe ihtiyaçları var mı diye bakılması isabet olur ve aksi bir durumun toplumun vicdanında yer bulmayacağı ve siyasi anlamda oy bakımından da bedelleri olacağını aslında söylemeye gerek yok ama ben yine de hatırlatmış olayım. Gerisi sizin bileceğiniz iş. Benden söylemesi.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet yüksel 2 yıl önce

Çınarcık çamlık mahallesinde yürüyüş yolu adında sahil yolu yapıldı.bu yol güya aynı zamanda deniz kirliliğini önlemek içindi.ama gelin görün belediyeye yapmış olduğumuz müracatlar boşunaydı.duymadılar.şimdi yürüyüş yolu oldu araba yolu arabalar motorlar hatta tren bu yolda.insanlar denize giriyor güneşleniyor.hop araba veya tren geliyor toplanıyorsun.bunun yalava belediye başkanı ile bir ilgisi varmı yok direk çınarcık belediye başkanının sorumluluğunda.neden görevini yapmıyor.araçların buradan geçmesi tehlikeli hele tren yol dar ya büyük bir kaza olursa bunun sorumlusu kim tabiki çınarcık belediyesi.denize lağım akıyor bunun için bile çalışma yapmıyor.ama siz bu yazınızla başkanı sanki yalovanın sorumluluğunda aynı gibi sanki korumalı bir yazı yazıyorsunuz sizi çamlık mahallesine davet ediyoruz gelin rezilliği yerinde görün.yazılarınızı o zaman çınarcık halkına hizmet için yazarsınız.iyi çalışmalar dileri

Avatar
Ahmet yüksel 2 yıl önce

Yorumumu yayınladığınız için size çok teşekkür ederim.inşAllah belediye yetkilileri bunu okurda çınarcığa ve denizimize faydası olur.iyi çalışmalar