Hakan Korkmaz yazdı... Yalova'da kentsel dönüşümün önemi

İzmir depreminde mucize kurtuluşlara şahit olduk.

Mucizenin adı bazen Elif, bazen de Ayda oldu.

65. saatlerde, 91. saatlerde gelen mucizeler karşısında ağladık, sevindik, şükrettik.

Ders almak lazım.

İnşallah bundan sonra Elif bebekler, Ayda bebekler bina enkazlarının altında kalmasınlar diye hep birlikte daha fazla gayret göstereceğiz, göstermemiz lazım diye düşünüyorum.

Bu anlamda deprem acısı yaşamış Yalova’da 21 sene üzerine başlayan Kentsel Dönüşüm çalışmalarına ve bu amaçla açılan Kentsel Dönüşüm Ofisi’ne dikkat çekmek istiyorum.

Evet… Yalova Belediyesi’nin AK Parti’li Mustafa Tutuk başkanlığındaki yeni yönetiminin ilk işlerinden biri Kentsel dönüşüm oldu ve Kentsel Dönüşüm Ofisi açılarak “Ada bazlı kentsel dönüşüm” ve “Bağlarbaşı Mahallesi kentsel dönüşüm” olmak üzere iki önemli adım atıldı.

Yine AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar’ın bu kentsel dönüşüm işine olan hassasiyetini bilen biri olarak kendisinin bu konudaki emeğine de değinmek isterim bu vesileyle.

Hemen hemen her görüşmemizde “Hakan Bey, kentsel dönüşüm çok önemli. Bunu mutlaka başarmalıyız…” şeklinde düşüncelerine ve bu konudaki kararlılığına şahit oldum.

AK Parti Yalova teşkilatı il başkanıyla, milletvekilleri ve belediye başkan vekili ve yönetimiyle bir bütün halinde bu kentsel dönüşüm işini önceliklerine almışlardır ve çok da iyi yapmışlardır.

Bu çalışmaların nihayetlenmesi için bizde medya olarak kendi kulvarımız da gereken takibi ve teşviki yapmak suretiyle olası depremlerde dediğim gibi Ayda, Elif bebek gibi bebeklerimizin, çocuklarımızın bir daha bina enkazlarının altında kalmamaları için var gücümüzle çalışacağız, gayret göstereceğiz.

Kentsel dönüşüme vatandaşlarımızın da aynı hassasiyet ve ciddiyetle yaklaşacaklarından şüphem yok.

Dikkatle takipteyiz.

Allah bu Aziz Millete bir daha böyle afetler, acılar yaşatmasın inşallah.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.