Hakan Korkmaz yazdı: YTSO, Karma OSB’ye onay verirse 2 milyon bağış mı alacak?

Karma OSB konusu Yalova’nın siyasi gündemini meşgul ediyor... ki bunun önemli olduğunu düşünüyorum.

Geçen CHP Genel Merkezinden bir Genel Başkan yardımcısı geldi Yalova’ya... İl Başkanı Mehmet Gürel’de belediye başkanlarını topladı ve o toplantıda yapılan sunumlarda, ele alınan konular arasında bu OSB konusu da yer aldı.

Geçen İYİ Parti Yalova İl Başkanı Erol Tatar yaptığı basın toplantısıyla Karma OSB ile ilgili sert açıklamalar yaptı ve konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını belirtip,"Milleti kandırmaya ve aldatmaya devam ediyorlar. İki OSB birleşecek ve yalnızca adı değişecek diyerek büyük bir yalanı millete kabul ettirmeye, kafaları karıştırmaya çalışıyorlar. “Nace kodu” denilen firmaların faaliyet alanı ile ilgili olarak şu an var olan ihtisas OSB’de fabrika kuramayanlar, adı ve işlevi değişince farklı faaliyet alanı ve iş kollarında kendilerine tahsis edilen kelepir arazilerde her türlü bacalı tesisi kurma hakları olacak. Bu tehlikeye karşı İYİ Parti Yalova il teşkilatı olarak, konuyu yargıya taşıyacak ve bu karara evet diyen, olur veren il genel meclisi üyelerinin 5302 sayılı il özel idaresikanununun, il genel meclisinin görev ve yetkileri dışında kalmakta olduğu için yasaya aykırılıktan dolayı görevlerini kötüye kullanmak ve görevlerini ihmalden dolayı Yalova Adliyesine haklarında suç duyurusunda bulunacağız. Yalova’mızın yağmalanmasına göz yummayacağız." dedi.

Erol Tatar’ı Yalova’nın yapısına uymayan ve Yalova’ya büyük zarar vereceği ortada olan Karma OSB’ye karşı duruşlarından dolayı tebrik ediyorum.

Her partiye örnek olması lazım bu duruş diye düşünüyorum.

Bakın Yalova, Atatürk’ün “Benim Kentim” dediği bir şehirdir ve yine Atatürk’ün bir dalı kesmemek için koca köşkü yürüterek inanılmaz bir çevrecilik mesajı verdiği özel bir şehirdir.

Hal böyleyken;

Bu konuda CHP’nin de öne çıkması ve Karma OSB karşıtlığıyla ilgili tabiri caizse bayrağı taşıması lazım diye düşünüyorum.

Peki son durum nedir bu Karma OSB ile ilgili?

İşte Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nda (YTSO) yapılan ikna toplantılarını deşifre etmiş ve duyurmuştum.

Şüphesiz YTSO’nun Karma OSB’ye karşı duruşu çok önemli ve tarihi bir duruş olacaktır diye düşüncemi daha önce açıklamıştım.

Karma OSB’ciler YTSO’ya bu işe onay vermeleri halinde 2 milyon bağış yapmaya hazırlarmış!

Güvendiğim bir kaynağımdan aldığım bu bilgi üzerine geçen YTSO’yu “Bağış alacağım diye Karma OSB’ye geçit vermeyin...” şeklinde uyarmıştım zaten.

Ben bu iddiayı yani 2 milyon bağış işini YTSO Başkanı Tahsin Becan ve bazı yöneticilerin de katıldığı görüşmemizde kendilerine söyledim zaten.

Yine bu aralar bir tanıtım atağına geçmeye hazırlanıyormuş Karma OSB’ciler...

Kim ne yaparsa yapsın... Yalova Karma OSB istemiyor!

Yalova’da başta CHP olmak üzere bütün siyasi parti yöneticilerini Karma OSB’ye karşı duruş göstermeleri konusunda uyarıyor ve bu yöndeki beklentimi tekraren belirtmiş olayım.

YTSO yetkilileri de inşallah bir iki milyon bağış alacağım diye Yalova’nın geleceğini karartmazlar diye temenni ediyorum.

Her kim bu konuda akçeli işlere girerse duyduğum anda deşifre ederim sonra söylemedi, uyarmadı demesin kimse.

Konuyu ve gelişmeleri dikkatle takip ediyoruz.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.