İnce'ye meclis başkanlığı verilebilirdi... Bence bu konuda hata yapıldı!

Muharrem İnce'nin Kılıçdaroğlu'ndan meclis başkanlığını istediğini, bu çok özel kulis bilgisini Türkiye kamuoyuna ilk kez ben duyurmuştum.

24 Mart'taki ilgili yazımın linkini merak edenler için buraya bırakıyorum. https://www.revizyongazetesi.com/.../kilicdaroglu-milli...

Bugün Sözcü'den Ruhat Mengi'ye konuşan eski Dışişleri Bakanı Hikmet Çetin, Muharrem İnce'nin pazarlık masasında meclis başkanlığını istediğini, "Mesela meclis başkanlığı talebi olmuş hayır dememişler ama diğer partilerle de konuşup gereğini yapmaya çalışırız demişler, başka talepleri de olduğu için sonuca varılamadı demek ki..." ifadeleriyle açıklamış. Yani Hikmet Çetin günler sonra ilk kez benim kamuoyuna duyurduğum bu kulis bilgisinin doğruluğunu ortaya koymuş bir bakıma.

Yine benim gündeme getirdiğim milletvekili kontenjanı sayısı gibi diğer şartlar üzerinde konuşulur anlaşılırdı ama meclis başkanlığı Muharrem İnce'ye verilebilirdi. Muharrem İnce meclis başkanlığı görevini de gayet güzel yapardı ve bugün Kılıçdaroğlu lehine de Cumhurbaşkanlığı adaylığından çoktan çekilmiş olurdu. Bence bu konuda hata yapıldı.

Eğer Kılıçdaroğlu ilk turda Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fazla oy alır ve Muharrem İnce'ye giden oylar yüzünden seçim ikinci tura kalırsa ki bu ihtimal günlerdir gündemde ve konuşulmakta... O zaman bu konuda hata yapıldığı daha net bir şekilde anlaşılacaktır diye düşünüyorum.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Anahtar Kelimeler:
Muharrem İnce
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.