Seçimlere son iki hafta kala Çiftlikköy ve Çınarcık'ta son durum

Yerel seçimlere 2 hafta kaldı…

Yalova’da CHP nereleri alabilir, son durum nedir? Merak edenler için kısaca bakalım…

Beldelerde Koru ve Subaşı CHP’de kalabilir, Kadıköy’de bu dönem CHP’ye geçebilir.

İlçelerde ise Çınarcık ve Çiftlikköy ilçeleri yeni dönemde CHP’ye geçebilir.

Önce Çınarcık’a bakalım…

CHP adayı Avni Kurt, 2019 seçimlerini kaybettiğinin ertesi günü bu seçimler için çalışmaya başladı desem belki biraz abartı olur ama ne demek istediğim anlaşılır diye düşünüyorum.

Geçen 16 oy farkla itirazların yaşandığı tartışmalı bir seçimle kaybettiği için bu dönem adaylığı aslında çok önceden bilinen ve nihayetinde beklendiği gibi yeniden CHP’nin Çınarcık Belediye Başkan adayı olan Avni Kurt’un daha önce oturduğu koltuğa yeniden oturması yönünde bir süredir Çınarcık’ta esen bir rüzgar vardı.

Fakat son zamanlarda AK Parti adayı mevcut Başkan Numan Soyer, bir süredir Avni Kurt lehine esen bu rüzgara karşı durarak arayı kapatmayı başardı ve kafa kafaya gelindi gibi…

Hem yüz yüze hem telefonla farklı partilerden çok insanla görüşüp fikirlerini alıyorum… Geçen görüştüğüm güvendiğim bir isim “Numan Soyer bu dönem çok ev toplantısı yapıyor ve yoğunda geçiyor…” diye görüşünü benle paylaştı.

Görüştüğüm bir başkası “Dün Avni’nin yanındakiler bugün Numan’ın yanında… Dün Numan’ın yanında olup bugün Avni Kurt’u destekleyenlerde var… Çok karışık bir durum var Çınarcık’ta… Rengini belli etmeyenlerin sayısı da hayli fazla…” diye konuştu.

Görüştüğüm bir AK Partili “Hakan Bey, biz eğer kaybedersek Avni Kurt’a değil, emeklilere kaybedeceğiz…” dedi.

Yine görüştüğüm biri “Numan Soyer kazanabilir ama mecliste sıkıntı yaşayabilir…” şeklinde konuşurken, görüştüğüm diğer güvendiğim bir isim ise “Kim kazanırsa 50-100 arası bir oy farkıyla kazanacak…” diye durumu özetledi aslında.

Bakın benim gördüğüm şu… Çınarcık’ta öyle bir seçim dönemi yaşanıyor ki; 31 Mart akşamı sandıklar açıldığında Avni Kurt’ta kazansa Numan Soyer’de kazansa buna kimse şaşırmayacak! Öyle bir bilinmezlik ve hava hakim Çınarcık’ta…

Son hafta adayların yapacağı görüşmeler ve atacağı adımlar önemli ve sonucu tayin edecek diye düşünüyorum.

Gelelim Yalova’nın en önemli seçim bölgesi haline gelen Çiftlikköy’e…

Aynı Çınarcık’ta olduğu gibi zor, çekişmeli ve başa baş bir mücadelenin yaşandığı Çiftlikköy’de CHP adayı Adil Yele bir süredir birkaç puan öndeydi… Sonra AK Parti yoğun çalışmalar sonucu farkı kapatarak durumu kafa kafaya getirdi gibi…

Çiftlikköy’de hem CHP hem AK Parti gerçekten çok çalışıyorlar yani bunu özellikle belirtmek lazım diye düşünüyorum.

Çiftlikköy’de gece gündüz demeden inanılmaz bir tempoda çalışmalarını yürüten hem CHP hem AK Parti adayını ve parti teşkilatlarını gerçekten tebrik ediyorum.

Çalışıyor-muş gibi yapan aslında gerektiği çabayı sahada göstermeyen, gösteremeyen adaylara ve teşkilatlara da örnek olması lazım diye düşündüğümü ifade etmek isterim.

Lütfen dikkat buyrun… Şimdi söyleyeceklerim CHP’ye müjde, AK Parti’ye uyarı niteliğindedir!

Sanki CHP adayı Adil Yele son iki haftaya girdiğimiz şu kritik günlerde yine bir tık öne geçti gibi… 31 Mart akşamı Adil Yele az farkla da olsa Çiftlikköy’ün yeni Belediye Başkanı olarak sandıktan çıkabilir!

CHP çok istediği Çiftlikköy Belediyesi’ni AK Parti’nin elinden almaya hiç bu kadar yakın olmamıştı ve 31 Mart akşamı bunun olması kuvvetli bir ihtimal olarak önümüzde durmaktadır.

Çiftlikköy Belediyesi’ni 2 dönemdir elinde tutan ve bu dönemde kazanmaya hayli yakın olan AK Parti ise son iki haftayı iyi planlayıp iyi bir stratejiyle seçimi yine kazanabilir ve Çiftlikköy Belediyesi’ni CHP’ye kaptırmayabilir!

Her şey son iki haftada yapılacak çalışmalara bağlı çünkü aynı Çınarcık’ta olduğu gibi Çiftlikköy’de de seçimlerin çok az bir oy farkıyla sonuçlanması bekleniyor.

O yüzden adayların son iki haftada yapacağı çalışmaların hatta adayların ve üst düzey parti yetkililerinin ağızlarından çıkacak her sözün, her açıklamanın seçimin sonucunu etki ve tayin etme noktasında hayati değeri olacak diye düşündüğümü özellikle belirtmek isterim.

Haftaya Pazar Yazımda son duruma yine bakacağız…

İyi pazarlar diliyorum.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.