Vefa Salman niye göreve iade edilmiyor?

"Vefa Salman niye göreve iade edilmiyor?" diye soruyorlar. Davalardan ve yargılamalardan bağımsız konuşuyorum ki; Vefa Salman’ın göreve iade edilmeme sebebi baskı unsuru olacak yeterli kamuoyunun oluşmamasıdır.

Eğer yeterli kamuoyu oluşsaydı veya oluşturulsaydı ve siyasi irade bu kamuoyu baskısını hissetseydi Vefa Salman şuan başkanlık makamında koltuğunda oturuyor ve görevinin başında olurdu.

Sürecin başından beri Vefa Salman’la ilgili kamuoyunda oluşan algı şöyleydi;

“Madem suçlu neden tutuklanmıyor? Tutuklanmıyorsa demek ki suçu yok, öyleyse neden görevine iade edilmiyor?”

Özellikle Halit Güleç’in tutuklanıp Vefa Salman’ın tutuksuz yargılanması kamuoyunda “Demek ki Vefa Salman’ın suçu yokmuş” algısına sebep olmuştu ama bu algı iyi yönetilemediği veya kötü yönetildiği için sonuç vermedi.

Vefa Salman’ın göreve iadesiyle ilgili yeterli kamuoyu oluşmamasının da ikisi kendisiyle ilgili olmak üzere üç sebebi var.

1’nci sebep Vefa Salman’ın ikircikli tutumudur.

Vefa Salman bir taraftan sözde göreve iade edilmek istiyor ama diğer taraftan malum durumu yani görevden uzaklaştırılmasını mağdur edebiyatı yaparak fırsata çevirip milletvekili adayı olmak istiyor.

Bunu ilk gündeme getiren ve yazılarımda defalarca söylemiş biriyim.

Vefa Salman’ın “Hayır ben milletvekili adayı olmak istemiyorum” dediğini duyan gören oldu mu?

Peki görevden uzaklaştırıldığından beri Vefa Salman’ın göreve dönmek için Yalova’da kamuoyu oluşturacak bir eylem yaptığını gören duyan oldu mu?

Bırakın bunu yapmayı Vefa Salman görevden uzaklaştırıldığından beri doğru düzgün Yalova’da durmadı bile!

Vefa Salman görevden uzaklaştırıldığından beri adeta turist gibi il il ülkeyi gezmeye başladı ve bir taraftan tatil yapıp adeta gününü gün ederken diğer taraftan gittiği her yerde CHP İl Başkanlarından veya önde gelen partililerden milletvekili adayı gösterilmesi için CHP Genel Merkezine baskı yapmaları konusunda kulis çalışmaları yaptı.

İşte Vefa Salman’ın bu ikircikli tutumu göreve iade edilmesiyle ilgili yeterli kamuoyu oluşmamasının birinci sebebidir.

Vefa Salman’ın göreve iade edilmesiyle ilgili yeterli kamuoyunun oluşmamasının ikinci sebebi ise Yalova Belediye Başkanı olduktan sonra CHP Yalova Örgütüne adeta sırtını dönmesidir.

Haliyle CHP Yalova Örgütü de, Vefa Salman görevden uzaklaştırılınca “Ne ekersen onu biçersin” misali yeterli tepkiyi göstermedi ve bu durumda Vefa Salman’ın göreve iadesiyle ilgili yeterli kamuoyu oluşmamasının sebeplerinden biri oldu.

Bahsettiğim iki sebebin sorumlusu Vefa Salman’ın ta kendisidir ve kendi davranışlarının sonucudur.

Vefa Salman’ın göreve iade edilmesiyle ilgili yeterli kamuoyunun oluşmamasının üçüncü sebebi ise özellikle Vefa Salman’a yakın olan medyanın kifayetsizliğidir.

Vefa Salman, göreve iadesiyle ilgili baskı unsuru olacak kamuoyu oluşturmak anlamında kendisine yakın yerel medyadan gereken desteği görememiştir.

Özellikle Vefa Salman döneminde Yalova Belediyesi’nden düzenli bir şekilde çok ciddi paralar alıp beslenen bazı gazetelerin Vefa Salman’ın göreve iade edilmesiyle ilgili kamuoyu oluşturmakta yetersiz kalmaları bir bakıma Vefa Salman’ın da şanssızlığı olmuştur.

Hülasa...

Milletvekili olmak isteyen Vefa Salman’ın ikircikli tutumu,

Vefa Salman’ın göreve geldikten sonra CHP Yalova Örgütüne sırtını dönmesi,

Vefa Salman’a yakın yerel medyanın kifayetsizliği,

Vefa Salman’ın göreve iade edilmesiyle ilgili baskı unsuru olacak yeterli kamuoyu oluşmamasının başlıca üç sebebidir.

Şüphesiz bu tablo yani Vefa Salman’ın göreve iade edilmesiyle ilgili yeterli kamuoyunun oluşmaması Vefa Salman’ı geçici süre görevden uzaklaştıran siyasi iradenin de elini güçlendirmiş ve herhangi bir kamuoyu baskısını üzerinde hissetmeyen siyasi iradenin söz konusu görevden uzaklaştırma kararını da sürekli uzatmasına imkan sağlamıştır.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.