CHP'nin Yalova Belediye Başkan adayı kim olacak?

2024 Yerel seçimlerinde CHP’nin Yalova Belediye Başkan adayı olarak kimi göstereceği merak konusu…

AK Parti’nin Yalova Belediye Başkan adayı olarak Mustafa Tutuk’u göstermesine kesin gözüyle bakılıyor.

Önce vekaleten sonra Vefa Salman’ın milletvekili aday adayı olmak için istifa etmesi üzerine Yalova Belediye Başkanı olarak yaptığı çalışmalar ve hizmetlerle Yalova halkının gönlüne girmeyi başaran Mustafa Tutuk güçlü bir isim ve kazanmaya yakın…

Hal böyleyken; CHP’nin Mustafa Tutuk’un karşısına kimi çıkaracağı da önem taşıyor!

CHP’de Yalova Belediye Başkan adaylığı için iki isim ön planda…

Halit Güleç ve Mehmet Gürel.

Bu iki isimden birisinin 2024 yerel seçimlerinde CHP Yalova Belediye Başkan adayı olması kuvvetle muhtemel.

Yalova Belediyesi eski başkan yardımcısı Halit Güleç, Yalova Belediye Başkan aday adayı olduğunu kamuoyuna açıkladı ve çalışmalara da başladı.

Halit Güleç’in CHP Yalova Belediye Başkan adayı olması halinde İYİ Parti’nin de kendisine destek vereceği yine adı Yalova Belediye Başkan aday adaylığı için geçen Kemal Baş’ın da Halit Güleç’e destek verebileceği kulislerde konuşuluyor.

CHP’nin Yalova’da önemli isimlerinden birisi olan ve milletvekili seçimlerinde 2. Sıradan aday olup seçilemeyen Mehmet Gürel ise henüz ortalarda görünmüyor!

Mehmet Gürel’in Yalova Belediye Başkan aday adayı olacağı tahmin ediliyor.

Kağıt üzerinde şimdiden en güçlü aday adayı konumundaki Mehmet Gürel’in CHP Yalova Belediye Başkan adayı gösterilmesi halinde Mustafa Tutuk karşısında şansının ne olacağı ise tartışma konusu…

Kulislerdeki ağırlıklı görüş, 2024 yerel seçimlerinde Yalova’da Mustafa Tutuk-Mehmet Gürel yarışı olması halinde Mustafa Tutuk’un seçimleri rahat bir şekilde kazanacağı şeklinde.

Öte yandan CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan’ın, Halit Güleç’i mi yoksa Mehmet Gürel’i mi CHP’nin Yalova Belediye Başkan adayı olması için destekleyeceği ise ayrı bir merak konusu.

Analiz/Hakan Korkmaz

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali 7 ay önce

Haliç Güleç aday olursa açık ara kazanır.. ama mahkemede mahkumıyet çıkarsa ve süreç devam ettiği sürece ne olur bilinmez..