CHP Yalova İl Başkanı Muttalip Tunç: Yargı önünde hesap soracağız!

CHP Yalova Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısında konuşan CHP Yalova İl Başkanı Muttalip Tunç, 14 Mayıs'tan sonra iktidara yargı önünde hesap soracaklarını söyleyerek adeta gözdağı verdi.

28 GÜN KALDI

Başkan Muttalip Tunç,"Bildiğiniz gibi 14 Mayıs Türkiye Cumhuriyet tarihinin önemli bir günüdür. Ülkemizin geleceğini yakından ilgilendiren, ülkemizi olduğu kadar halkımızı da ilgilendiren, bu ülkeyi yoksulluğa ve çaresizliğe mahkum eden bu iktidardan kurtulmak için önümüzde sadece 28 gün kaldı." dedi.

YARGI ÖNÜNDE HESAP SORACAĞIZ

CHP Yalova İl Başkanı Muttalip Tunç,"AKP’nin yönettiği 21 yıl sizlerce malum. Peki 21 yıldır iktidarda ne yaptılar özetleyelim. Getirdiğiniz ve diktatörlüğe dönüştürdüğünüz ucube sisteminizle kurucu ve gazi meclisimizi işlevsiz hale getirdiniz. Biz güçlendirilmiş parlamenter sistemle meclisimize eski itibarını yeniden kazandıracağız. Hukuku yok ettiniz. Hakim ve savcıların tarafsızlığını ortadan kaldırdınız. Biz yok ettiğiniz hukuku ve yargıyı yeniden bağımsız hale getireceğiz. Yok ettiğiniz cumhuriyet değerlerini yeniden kazandıracağız. Kamuya ait fabrikaları yandaşlara peşkeş çektiniz. Biz bunların hesabını yargı önünde sizden soracağız." dedi.

HALK ETE ERİŞEMEZ HALE GELDİ

Başkan Muttalip Tunç, iktidarı eleştirdiği konuşmasında,"Vaatlerinizde ete erişimi kolaylaştıracağız diyorsunuz. Demek ki 21 yıllık iktidarınızda halk ete erişemez hale geldi. Kasapları kuyumcuya dönüştürdünüz. İşte biz kasapları tekrar eski haline getireceğiz ve halkın ete erişimini kolay bir şekilde sağlayacağız. Sizden olmayan ve sizi eleştiren basın mensuplarını içeri attınız, biz basını özgürleştireceğiz. Asgari ücretle çalışanlara ve emeklilere açlık sınırının altında ücret verdiniz. Biz ise onlara insanca yaşayabilecekleri ücret sağlayacağız. Eğitimi yozlaştırdınız, yok ettiniz. Biz ise okullarda düşünebilen, yargılayabilen ve sorgulayabilen öğrencilerin olduğu bir eğitim sistemi yaratacağız. Kredi borcu altında gübresini, traktörüne mazotunu alamayacak hale getirdiğiniz çiftçilerin biz kredi borçlarını sileceğiz." ifadelerinde bulundu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.