Erdoğan: Kırgınlıkla hareket edilecek seçim değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Sizler belediye başkanlığı döneminizde gerçekleştirdiğiniz eser ve hizmetlerle adlarını tarihe yazdırmış bir kadrosunuz. En son 2019 mahalli idareler seçimlerinde de büyükşehirlerin yüzde 52’sini, diğer illerin yüzde 55’ini kazanarak mahalli idarelerdeki gücümüzü bir kez daha gösterdik. Elbette İstanbul ve Ankara gibi ülkemizin en büyük iki şehrinin, altını çiziyorum, başkanlık nezdinde kaybedilmiş olmasından üzüntü duyduk. Ankara’nın da İstanbul’un da Meclislerini biz kazandık. Meclisi bir kenara koyamazsınız.” dedi.

DODURGA SEÇİMLERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Çankırı Dodurga seçimleri, Anadolu irfanının bir göstergesi olarak siyasi tarihimizdeki yerini almıştır. Bu seçimde muhalefet partilerinin tamamı 146 oyda kalırken, AK Parti ve Cumhur İttifakı ise 995 oya karşılık gelen yüzde 87’lik bir oranla seçimi açık ara kazanmıştır.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti;

“Son dönemde ortaya çıkan hayat pahalılığının insanlarımızın belini büktüğünü gayet iyi biliyoruz. Evet, belki insanlarımızın alım güçleri yüksek enflasyon sebebiyle bir miktar düştü ama kimseyi işsiz bırakmadık, aç bırakmadık, açıkta bırakmadık. Önümüzdeki şubat-mart aylarıyla birlikte enflasyonu da kontrol altına almış olarak yolumuza devam edeceğiz. Hiç şüphesiz insanların siyasi tercihlerinde ekonomi önemli bir belirleyicidir, ama asla tek belirleyici değildir. Biz milletimize gece gündüz şu üç konuyu anlatacağız: Birincisi 20 yılda Türkiye’yi nereden nereye getirdiğimizdir. İkinci olarak bu altyapı ile ülkemizi nereye ulaştırmak istediğimizi anlatacağız. Üçüncüsü karşımızdaki güruhun, ülkemizin ve her bir insanımızın geleceğine nasıl bir zarar verebileceğini hep beraber biz anlatacağız.

Büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasından taviz vermemek için 2023 seçimlerini Meclis’te Cumhur İttifakının, Cumhurbaşkanlığında bizim kazanmamız şarttır. Bu seçim kızgınlıkla, kırgınlıkla, nefsaniyetle hareket edilebilecek bir seçim değildir. Artık kaybedecek çok şeyimiz var. Eskiden kaybedeceğimiz tek hazinemiz vaktimizdi. Ödediğimiz tek bedel zaten sahip olmadığımız özgürlük ve refah umudumuzu ertelemekti. Şimdi ise 2023’te yanlış bir tercih durumunda, küresel yönetim ve ekonomi sisteminin en üst ligindeki yerimiz ile bu ligin lokomotif ülkeleri arasına girme fırsatımızı tehlikeye atmış olacağız. Bu gerçekleri önce kendi arkadaşlarımıza, onlarla birlikte halka halka milletimizin her bir ferdine anlatarak 2023’te herhangi bir kazaya meydan verilmemesini temin edeceğiz.

AK Parti Yalova İl Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede,"Genel Bașkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen Geçmiş Dönem Belediye Başkanları istişare ve Değerlendirme Toplantısı'na; İl Yerel Yönetimler Birim Başkanımız M.Mustafa Tokay Geçmiş Dönem Belediye Başkanlarımız Mehmet Birkan, İsmail Atik, Kadri Çiçek, Volkan Yılmaz ve Şaban Ertan başkanlarımız ile birlikte katıldı." ifadeleri yer aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.