Fatih Erbakan: Erdoğan'ı desteklemeyeceğiz

Yeniden Refah Partisi Yalova İl Başkanı Mustafa Berber ve Yalova merkez ilçe Başkanı Can Bartın Akdemir yaptıkları ortak basın açıklamasında, “Genel başkanımız özel bir TV'de katıldığı programda ülkemizin ve milletimizin yararına olacak açıklamalarda bulunmuştur. Biz de Yeniden Refah Partisi Yalova İl teşkilatları olarak Genel Başkanımızın söylediklerinin arkasındayız ve çalışmalarımızı bu yönde sürdürmeye devam ediyoruz." ifadelerinde bulundular.

FATİH ERBAKAN: ERDOĞAN’I DESTEKLEMEYECEĞİZ

Açıklamada Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın şu ifadelerine yer verildi;

"Hükümet’in artık kendine gelmesi ve bir an önce Milli Görüş’ün ekonomi reçetelerini uygulaması, bunu yapmıyorsa da bir an önce Yeniden Refah kadrolarına iktidarı devretmesi gereklidir.

Hükümetin yılda sadece faize 240 milyar lira ödediğini biliyoruz. EYT'lilerin maliyeti 26 milyar lira tutuyor. Borç faizine ödenen paranın 10'da biri. Bu sorunu biz iktidara gelir gelmez çözeceğiz.

1915 Çanakkale Köprüsü imtiyazlılara kaynak aktarma projesidir. 4 milyondan fazla araç geçmeyen bir boğaza 16.4 milyon araç geçiş garantisi nasıl verilir?

Biz daha önce Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu ikinci tura kalırsa; Erdoğan'ı destekleriz dedik ancak milletimizden ve partimize gönül verenlerden büyük tepkiler aldık. Öyle ki artık iki tarafı da desteklemememiz daha hayırlı olacaktır deme noktasına geldik. Asıl söylenmesi gereken de şu ki inşallah ikinci tura biz kalırız.

Halkımız bizi ne millet ittifakına ne cumhur ittifakına iki tarafa da yakıştıramıyor. Biz de hazırlıklarımızı seçime tek başına girmek üzerine yapıyoruz. İnşallah seçime tek başımıza gireceğiz."

NE OLMUŞTU?

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, katıldığı televizyon programında "Cumhurbaşkanlığı seçiminde 2. Turda Kılıçdaroğlu’yla Erdoğan kalırsa Erdoğan’ı destekleriz demiştik ama başımıza gelmeyen kalmadı. O kadar ciddi tepkiler oldu ki, biz de şaşırdık. Mesela özellikle Konya’da, bu sözümüzden dolayı rahatsız olanlar oldu. Partimizin içinde bu konuda rahatsızlıklar oluştu" dedi.

Erdoğan’a destek olmayacaklarını ifade eden Fatih Erbakan, "Biz de öyle bir noktaya geldik ki, söyleyeceğimiz öyle bir şey olsa bile biz Tayyip Erdoğan’a destek olmayacağız. Biz her iki adayı da kendi haline bırakıp belki de hiçbirine oy vermeyeceğiz deme noktasına geldik. Bu çok önemli bir şey. Yani AK Parti’nin oylarındaki erimeyi, Tayyip beyin de şahsi cumhurbaşkanlığı noktasındaki oylarının erimesini gösteren bir şey. Hele hele Konya’da bunun olması… 5 sene önce olsa hiç böyle bir şey beklemezsiniz." dedi.

Fatih Erbakan, "Şu anda ‘Kılıçdaroğlu ile Tayyip Bey de kalsa, yine de Tayyip beye vermeyelim, biz ikisine de vermeyelim’ deme noktasına insanlar gelmişler. Bu kadar olacağını biz de beklemiyorduk. Öyle bir yol izleme daha hayırlı gibi görünüyor. Ancak asıl söylenmesi gereken inşallah ikinci tura da biz kalırız ve kendimize oy vermiş oluruz. En güzeli bu, onun için gayret ediyoruz." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.