Muğlim Bağatar: Seçim zamanı çanta dolusu parayı HDP'ye verdiler!

OLAY! OLAY! OLAY!

YALOVA’DA YILIN SÖYLEŞİSİ...

HAKAN KORKMAZ’IN SORULARINI YANITLAYAN AK PARTİ YALOVA İL BAŞKANI MUĞLİM BAĞATAR’DAN ÇOK TARTIŞILACAK OLAY AÇIKLAMALAR!

Youtube'da yayınlanan Özel Yayında Revizyon Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz'ın sorularını yanıtlayan AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar,"Bence olaya şuradan başlamak lazım. ‘Biz seçimleri kazandık ama halkın iradesine el kondu’ diyorlar. Ben bu işin böyle olmadığına inanıyorum. Yalova’daki seçimlere baktığınızda 320 oyla kaybedilen bir seçim var. Vefa Bey açıklama yapıyordu “Aramızda 14-15 puan fark var, seçimi çok farklı kazanıyoruz” diye... O tarihte hala bizim sosyal medyamızda AK Parti’nin hesabında vardır, hayır bu işin böyle olmadığını, seçimin onların aleyhine sonuçlanacağını defalarca üstüne basarak söyledim. Hatta hala videoları duruyor, elimde zarflarla bir takım belgelerden bahsetmiştim, yolsuzluk yaptıklarını, yanlış yaptıklarını söylemiştim. Şimdi sözü şuraya getirmek istiyorum. Şimdi bunlar seçimi kazanamayacaklarını bildikleri halde gittiler HDP ile anlaştılar. HDP ile anlaştınız tamam bunu kabul ediyoruz. O tarihte partinin (CHP) üst düzey yöneticilerinden bir kaç arkadaş bana geldiler ve üzgünlüklerini ifade ettiler. Dediler ki; ‘Sayın başkan hiç hoşumuza gitmeyen şeyler oluyor. Maalesef biz Atatürk’ün partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nde partiyi yöneten kişiler olarak durumdan şikayetçiyiz.’ 'Ne gibi?' dedim. Bir takım para trafiklerinden bahsettiler! HDP’ye bir çanta içerisinde verilen paradan, bu parayı çanta içerisinde veren kişinin kim olduğu, kimlerin aracılık ettiği, bir belediye meclis üyesi, hepsini teker teker anlattılar. Kendi partileri bile bu durumdan son derece şikayetçiydi." dedi.

Muğlim Bağatar,"Şimdi şunu sormak istiyorum... Tamam HDP ile ittifak yaptınız anlıyorum, sizin genel merkezinizde aynı şeyi yapıyor! Hadi HDP’ye para da verdiniz... tamam bunu da anlıyorum... Peki kimin parasını verdiniz?" dedi.

Muğlim Bağatar,"Bu paralar kimin paralarıydı? İşte o çalındığı, kaybolduğunu iddia ettikleri paraların bir şekilde uydurma ihalelerle açığa çıkarttılar, çuvala doldurdular ve seçim zamanı çantalardan zarfa koymak suretiyle dağıttılar. Şimdi siz milletin parasını, Yalova halkının yatırdığı su parasıyla, emlak parasıyla, Yalova halkının parasıyla satın aldınız seçimi sonrada diyorsunuz ki; halkın iradesine pranga vurdunuz. Çıkın açıklayın... Deyin ki; Tabii ki seçim harcaması yapılır... Ama bu harcamayı Yalova Belediyesi’nin parasıyla yapıyorsanız orada ben size dur derim. Eğer kendi cebinizden harcadıysanız deyin ki; biz HDP ile ittifak yaptık, para verdik bunu da kabul ediyoruz. Hee... yok biz öyle bir şey yapmadık diyorsanız çıkın deyin ki; ben şu tarihte şu kadar parayı kendi cebimden verdim. Dairemi sattım işte annemin parası, babamın parası veya ben şu kadar gayrimenkul sattım şu kadar koyun sattım bunun parası deyin bizde anlayalım. Ama hem Yalova Belediyesi’nin paralarını iç edeceksiniz hem de ondan sonra bu paraları HDP’ye vereceksiniz sonrada biz seçim kazandık diyeceksiniz... Yok arkadaş... bunu kabul etmiyorum." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.