Ahmet Özsümer'den eski çöplük alanıyla ilgili şok iddia!

DP Yalova İl Başkanı Ahmet Özsümer, Yalova gündemindeki eski çöplük alanının satışıyla ilgili yaptığı açıklamada dikkat çeken ifadelerde bulundu.

Önceki yıllarda Yalova Belediye Başkan Yardımcılığı görevi de yapan Ahmet Özsümer,"2014 seçimleri öncesi Afet İşlerinden çöplük alanının %60’ının imara kapatılması ile ilgili gelen bir yazı belediyede kayboldu mu?" diye sordu.

İşte Ahmet Özsümer’in o açıklaması;

Son günler de, turizm tesis alanı, Yalova ve Kadıköy Belediyesi’ni hedef alan imar konuları ile alakalı gündem yaratma çabaları aslında, ticari rekabet savaşından başka anlam taşımıyor. Gündeme getirmeye çalışana ve bahse konu alanlara bakın, benzer projelerin savaşları. Can çıkar huy çıkmaz. Dedikodu, iftira, belden aşağı oynama alışkanlıkları yine hortlamış. Ama, rakiplerinin işlerine taş koyalım derlerken, kantarın topuzunu kaçırdılar. Önce bi yok olan çöplüğe bakalım; Birincisi, 2009 seçimleri öncesi, çöplerin % 85’i kaldırılmıştı yalanına kargalar güler. Göreve geldiğimizde döküm Bursa yolu kenarlarına yapıldığı için çevre müdürlüğü tarafından durdurulmuştu. İkincisi, 2014 seçimleri öncesi mahkeme, ya çöpleri kaldırın, ya da 3 milyon tazminat ödeyin demişti, çöpler düzenli olarak 2014 seçimlerine kadar belediye tarafından kaldırılmaya başlamıştı. Bunların belgeleri belediye arşivlerinde mevcuttur. İyi de şimdi ben sorayım; 2009 yılından önce çöpü kim kaldırdı? Nerelere döküldü? Belediyeden ne kadar para aldılar? 2014 seçimleri öncesi Afet işlerinden çöplük alanının % 60’ının imara kapatılması ile ilgili gelen bi yazı belediyeden kayboldu mu? Ruhsat alırken, hafriyat toprağı döküm harcı bedeli, ilgili belediye ye ödenmesi gerekirken, 2 milyon tl neden direk YAKAP’a ödendi? Bu ödenen 2 milyon belediyeden geri istendi mi, Meclis’e getirin uzlaşalım dendi mi? 2014 seçimlerinden sonra da, çöpler başka yerlere dökülmeye devam edildi mi? Bu arazide çöplerin tamamının kaldırıldığına dair, resmî bir yazı var mı? Bu araziyi ilk alan firmanın, Yalova’lı bir siyasi kimlik ile akrabalığı var mı? Turizm tesis alanı ve Kadıköy Belediyesi’ni sürekli hedef alan, çöplüğü gözardı bırakmaya çalışan söylemlerin ardında ki imar savaşlarının ve ticaretin içinde, hangi siyasiler veya yakınları var? Kimlerin kuyruğu, kimlere deymiş? UMARIM YEREL BASIN, BU SORULARIN CEVABINI İSİM, İSİM YAZAR. HAYIRLI HAFTA SONLARI.

Anahtar Kelimeler:
Ahmet Özsümer
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.