CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel: Yüreğimizdeki Atatürk sevgisini silemezler

CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel,”Milli Mücadelemizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin ve Partimizin kurucusu, Başöğretmenimiz, eşsiz kahramanlığı ve devrimci kişiliği ülkemizin ve dünya tarihine damga vuran Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 82. yılında bir kez daha özlemle, şükran ve minnet duygularıyla anıyoruz.” dedi.

Özcan Özel şöyle devam etti:

“Mustafa Kemal Atatürk düşünceleriyle, ilke devrimleriyle, gösterdiği hedeflerle ülkemiz için, milletimizim için vazgeçilmez, unutulmaz, eşsiz bir lider olarak yaşamaktadır.

Atatürk’ün önderliğindeki Kurtuluş Savaşımızın büyük bir zaferle sonuçlanmasından sonra İngiltere Başbakanı Llyod George, “İnsanlık tarihinde dâhiler pek ender görülür. Fakat kötü talih, Tanrı bir dâhiyi Türkiye’de dünyaya getirdi. Biz onunla çarpışmak zorunda kaldık. Mustafa Kemal gibi bir dâhiyi yenmemiz imkansızdı” demiş ve Başbakanlık görevinden istifa etmiştir.

Yunanistan Başbakanı Venizelos 1930 yılında Nobel Barış Komitesine gönderdiği bir mektupta Atatürk’ü Nobel Barış Ödülüne aday göstermiş, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO 1981 yılında aldığı bir kararla Atatürk’ün yüksek meziyetlerini ve barışçı kimliğini vurgulayarak doğumunun 100. Yılı olan 1981 yılını Atatürk Yılı olarak ilan etmiştir.

Milletimiz, Memleketimizi için hayati önemdeki büyük mücadelenin önderliğini yapan, Cumhuriyetimizi ve devletimizi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünyada bu kadar saygınlığı varken ülkemizde bazı kesimler tarafından mücadelesinin küçümsenmesi, yok sayılması, hakarete maruz kalması, adının silinmeye çalışılması nankörlüktür.

Ne yaparlarsa yapsınlar ne yüreğimizdeki Mustafa Kemal Atatürk sevgisini, ne de eserlerine, ilke ve devrimlerine olan inancımızı silemezler.

Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan gitmeye, ilke ve devrimlerine sahip çıkmaya, eserlerini ilelebet yaşatmaya kararlıyız.

Aramızdan ayrılışından 82 yıl sonra hala bize yol göstermeye devam eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygı, rahmet ve özlemle anıyoruz.”

Anahtar Kelimeler:
Özcan Özel10 Kasım
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.