Yalova siyasetinin nabzını tutup ulaştığı kulis bilgilerini yaptığı analiz ve yorumlarla okurlarıyla paylaşarak ilde adeta siyasetin gündemini belirleyen Yalova'nın tirajı en yüksek gazetesi olan Revizyon Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz, CHP Merkez İlçe Başkanı Erdem Doğancı'nın CHP Yalova İl Başkanı olacağını yazdı.

Hakan Korkmaz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; mevcut CHP Yalova İl Başkanı Muttalip Tunç'un 2024 yerel seçimlerinde il genel meclis üyesi aday adayı olacağını da belirtti.

İşte Hakan Korkmaz'ın o ifadeleri...

ERDEM DOĞANCI YENİ İL BAŞKANI GİBİ...

Kongre sürecine giren CHP'de yeni Yalova İl Başkanı kim olacak?

Daha önceki bir yazımda; mevcut il başkanı Muttalip Tunç'un CHP Heyetiyle beraber Revizyon Gazetesi'ni ziyaret ettiğinde, il başkanlığı görevini bırakacağını açıkladığını duyurmuştum zaten.

Peki Muttalip Tunç ne yapacak?

Muttalip Tunç kuvvetle muhtemel il genel meclisine aday olacak... Elbette seçilebilir sıradan...

TOBB Marmara Bölge Toplantısı Yalova’da yapıldı TOBB Marmara Bölge Toplantısı Yalova’da yapıldı

Evet benim ulaştığım bilgilere göre; Muttalip Tunç 2024 yerel seçimlerinde il genel meclis üyesi adayı olmak istiyor ve bütün çalışma ve planlamalarını buna göre yapıyor.

Asıl sorunun cevabına gelelim...

CHP Yalova Merkez İlçe Başkanı Erdem Doğancı'yı kuvvetle muhtemel il başkanı olarak göreceğiz bu sürecin sonunda...

Evet CHP Yalova'daki il başkanlığı yarışını Erdem Doğancı büyük ihtimalle kazanacak ve CHP Yalova İl Başkanı olacak.

Erdem Doğancı ile ilgili daha erken ama şimdiden bir öngörüde daha bulunayım... ki malumunuz ben uzun vade tahminlerde bulunmayı severim ve zaman zaman bunu yaparım.

Dikkatli okurlarım çok iyi bilirler ki; Daha ortada adeta fol yok yumurta yokken YTSO Başkanı Tahsin Becan'ın CHP'den milletvekili aday adayı olmak istediğini Revizyon Gazetesi'nde sürmanşetten verip kamuoyuna ilk kez duyurmuştum ve bugün malumunuz Tahsin Becan CHP Yalova Milletvekili.

Diyeceğim o ki; Kuvvetle muhtemel CHP Yalova İl Başkanı olacağını düşündüğüm Erdem Doğancı'yı ilk genel seçimlerde de milletvekili aday adayı olarak göreceğiz.

Açıkçası merkez ilçe başkanıyken milletvekili aday adayı olmaktan son anda vazgeçen Erdem Doğancı'nın il başkanı olduktan sonra bu siyasi hedefine bir adım daha yaklaşacağını ve dediğim gibi ilk genel seçimlerde de milletvekili aday adayı olmasına adeta kesin gözüyle baktığımı bugünden ifade etmiş olayım.

Evet bugüne dönecek olursak; Elbette sonuçta bir yarıştır ve siyasettir bu ne olacağı bilinmez ama Erdem Doğancı CHP Yalova İl Başkanlığı koltuğuna oturursa asıl önemli olan nasıl bir yönetim oluşturacağıdır.

Çünkü kritik 2024 yerel seçimleri öncesi CHP'nin Yalova'da her anlamda güçlü bir il yönetimi oluşturması elzem gibi duruyor.

Benden söylemesi.