Yakup Bilgin Koçal: 50 yıllık çöpün kaldırılıp kaldırılmadığı kontrol edilmelidir!

Yalova eski Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal, sosyal medya hesabından oldukça dikkat çeken bir açıklama yaptı.

İşte Yakup Bilgin Koçal’ın o açıklaması;

Yalova Belediyesine Açık Çağrı.

On yıl görev yapmış bir belediye başkanı sıfatıyla belediye yetkililerinden ricam şudur;

Son yirmi yılda yani benim görev yaptığım dönem de dâhil olmak üzere belediyenin sattığı tüm arsaların listesinin çıkarılması ve satış sonrası binlik planlarının değişip değişmediğinin kontrol edilmesidir. Eğer değişen varsa hiç geciktirmeden planı değiştiren belediye meclisi ve başkanı hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmalı ve uygulama planı dondurulmalıdır.

Böyle bir talepte neden bulunuyorum?

Çünkü böyle bir uygulama yolsuzluğun bir başka boyutudur, suçtur.

Belediye olarak satışı yapılan bir yerin satış sonrasında imar planını değiştirerek rant sağlamak suçtur. Geçerli imar planı 1/1000’lik planlardır. Üst ölçekli planların değişmesi, binlik planların da değişmesini zorunlu kılmadığı müddetçe, bahane olamaz ki şimdiye kadar böyle bir mecburiyet söz konusu olmamıştır.

Mesela, 40 dönümlük Turizm alanının üst ölçekli planı değişmiştir ama 2007 yılındaki binlik planla çelişmemektedir. Bu gerekçeyle olası meclis toplantısında binlik planlara 2007’deki hilafına bir plan işlenmesi doğru değildir. O alanın binlik planı 2007 yılından bu yana değişmemiştir. Yalan ve iftirayı çıkarları doğrultusunda alışkanlık haline getirenlerin ‘plan değişti’ iddiası muhakkak açıklığa kavuşturulmalıdır.

Yine mesela, Yalova’daki en büyük soygun diye tanımladığım çöplük alanının satıldığı zamandaki toplam inşaat alanı ne kadardı? Şimdi uygulamada ne kadar inşaat yapılıyor? Ayrıca, binlik imar planlarında plan notu olarak şart koşulan 50 yıllık çöpün kaldırılıp kaldırılmadığı kontrol edilmelidir. Kaldırıldığı iddia edilen çöpün çöp döküm alanından başka bir yere dökülmesi mümkün değilken, minareye nasıl bir kılıf bulunduğunun açıklanması, gerekli suç duyurularının yapılması ve kamuoyunun bilgilendirilmesi vicdani bir sorumluluktur çünkü 50 dönümlük eski çöplük alanı bedavaya verilmiş, üstüne de belediye kasasından 11 trilyon lira talep edilmektedir.

Saygılarımla…”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.