Yalova İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol Göreve Başladı

Bayrampaşa İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü görevini yürütürken Yalova İl Millî Eğitim Müdürlüğü görevine atanan Dr. Abdülaziz Yeniyol bugün itibarıyla görevine başladı.




Yalova’nın yeni İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol, müdürlük binasına gelişinde İl Millî Eğitim yöneticileri tarafından çiçeklerle karşılandı. İl Millî Eğitim Müdür Vekili Ahmet Aydın ve yöneticilerin sıcak karşılamasına teşekkür eden İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol, karşılamaya katılan daire memurlarının "Hoş geldiniz" dileklerini karşılıksız bırakmayarak tüm personelle selamlaştı.

İl Millî Eğitim Müdür Vekili Ahmet Aydın’dan görevi devralırken bir açıklama yapan Dr. Abdülaziz Yeniyol, "Yalova'ya atanmış olmamın şahsım ve tüm Yalovalı hemşehrilerimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.



Dr. Abdülaziz YENİYOL kimdir?

1968 İstanbul doğumludur. İlk ve Orta öğrenimini İstanbul’da tamamlamıştır. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunudur. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Felsefe ve Din Bilimleri Yüksek Lisansı yapmış daha sonra İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalında Doktorasını da tamamlamıştır.

1994 ANTALYA/Serik- Gebiz İlköğretim Okulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, 1995-2001 İSTANBUL/Fatih- Vedide Baha Pars Ortaokulu Müdür Yardımcılığı, 2001-2003 İSTANBUL/Fatih- Ahmet Rasim Lisesi Müdürlüğü, 2003-2012 İSTANBUL/Fatih- Pertevniyal Lisesi Müdürlüğü görevlerini yapmıştır.

2012-2014 tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü olarak görevlendirilmiştir.

2014-2020 tarihleri arasında Bayrampaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Dr. Abdülaziz YENİYOL, 26.06.2020 tarihinde YALOVA İl Millî Eğitim Müdürü olarak görevlendirildi.

Orta derecede İngilizce ve Arapça bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.



Öte yandan Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol, göreve başlamasıyla ilgili bir mesaj yayınladı.

İşte o mesaj;

Değerli Meslektaşlarım, Eğitim Çalışanları, Sevgili Öğrenciler ve Kıymetli Veliler,

 26.06.2020 tarihi itibarıyla eğitimin her kademesinde hizmet üretmeye çalışan bir eğitimci olarak yolculuğumun yeni durağı olan Yalova İl Millî Eğitim Müdürlüğü görevime başlamanın heyecanı içindeyim. Müstesna şehrimiz Yalova’ya hizmet edecek olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyor; bizleri bu vazifeye layık gören Sayın Bakanımıza şükranlarımı arz ediyor, Yalova halkımıza ve eğitim camiasına saygılarımı sunuyorum.

Kültürel geçmişi ve doğal güzellikleri ile ülkemizin göz bebeği şehirlerinden olan,  “Eğitimde Marka Kent” vizyonuyla öncü şehir olmayı amaç edinmiş Yalova'da "ortak akıl düsturu" ile çalışarak bu bayrak yarışında devraldığımız kutlu bayrağı daha ileri götüreceğimizin bilinmesini isterim.

Öğrencilerimizi kültürünü ve değerlerini bilen, çağın gerektirdiği temel teknoloji ve bilimsel yeterliliklerini geliştirmiş, millî ve manevi değerlerinden kopmadan evrensel değerleri tanıyan ve geleceğin güçlü Türkiye'sinin şekillendiricisi olan bireyler olarak yetiştirmek temel görevimizdir.

Eğitim alanında da ciddi mesafeler kat etmiş olan Yalova’mızda 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde, yerel değerlerimize saygılı, inovasyona dayalı anlayışla, sorun çözmeye odaklı, istişareye dayalı bir yönetim sergileme gayreti içinde olacağız.

Bu minvalde fedakâr öğretmenlerimiz ve onlara liderlik eden yöneticilerimiz ile Yalova’mızı eğitim-öğretim alanında daha ileri noktalara taşıyacağımıza inancım tamdır.

"Eğitim Marka Kent" Yalova için almış olduğumuz bu önemli vazifenin hayırlara vesile olmasını diliyor, Yalova'mızda görev sürem boyunca başta Sayın Valim olmak üzere, tüm eğitim çalışanlarının, kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum kuruluşlarının, basın mensuplarının ve tüm Yalova halkının bize yardım ve desteklerini esirgemeyecekleri düşüncesiyle selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

YKS MESAJI


Yalova İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) dolayısıyla yayınladığı mesajda ise şu ifadeleri kullandı;

27 ve 28 Haziran 2020 tarihlerinde 3 farklı oturumda yapılacak gençlerimizin geleceği için büyük önem taşıyan Yükseköğretim Kurumları Sınavı yapılacak. YKS için yıllardır hazırlanan gençlerimizin bu çalışmalarının karşılığını almalarını ve arzuladıkları üniversitelere girmelerini temenni ediyorum.

Geleceğimizi imar ve inşa edecek gençlerimizin hayal ve hedefleri doğrultusunda, akademik olarak kendilerini yetiştirmeleri, onları daha ileriye taşıyacak bir yükseköğretim kurumuna adım atmalarıyla izah edilecek bir süreçtir.

Bu sürecin en önemli eşiklerinden biri de lise eğitimini tamamlamış öğrencilerimizin gireceği Yükseköğretim Kurumları Sınavıdır. Eğitim hayatının en önemli dönüm noktalarından biri olan bu sınavın neticesi, gençlerimizin bundan sonraki hayatlarının da seyrini etkileyecektir.

Sevgili Gençler,

Öğrenim hayatınızdaki birçok zorlu sınavın, on iki yıllık maratonun ardından bu hafta sonu Yükseköğretim Kurumları Sınavına gireceksiniz.

Sayın Bakanımızın dediği gibi "Her öğrenci bir sınav kağıdından, işaretlediği bir optik formdan, en nihayetinde aldığı sınav sonucundan çok daha fazlasıdır."

Uzun zamandır büyük emekler harcayarak hazırlandığınız bu sınavda gönlünüzde olan hedefe ulaşmanızı yürekten temenni ediyorum.

Unutmayın, ümitsizliğe kapılmadan, başarının ardında iradeli bir şekilde yol alan insanlar, hayatta gerçek anlamda hedefine ulaşanlardır!

Bu duygu ve düşüncelerle YKS' ye girecek olan Yalova'daki öğrencilerimiz başta olmak üzere, tüm öğrencilerimize başarılar diliyor; sınav sonuçlarının öğrencilerimiz, velilerimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir gelecek sizlerin olsun…

Dr. Abdülaziz YENİYOL

İl Millî Eğitim Müdürü



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.