YTSO Başkanı Tahsin Becan'dan birlikteliğe çözüm önerisi
Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Becan, son günlerde Yalova kamuoyunu meşgul eden Yalova Belediye Binasının taşınma olayına değindi ve Yalova Üniversitesi’ne "B Bloğu tahliye et" diye tebligat yollayan Yalova Belediyesi’ne, "Orası zaten yapsanız da belediye olması mümkün değil. Böyle bir belediye olmaz. Artı orada okuyan çocuklar da yarısı belediye yarısı üniversite okuldan soğuyacak. Biz üniversite öğrencilerinin sayısını arttıracağımıza bu tür eylemlerle onları soğutuyoruz" diyerek tepki gösterdi.



Başkan Tahsin Becan şöyle konuştu;

"Yalova Belediyesini ziyaret ettik. Ziyaret sebebimizi biliyorsunuz. Yalova Belediyesi, Üniversitenin kampüsünü A ve B diye ayırdılar. Bir bölümünü boşaltıp oraya taşınma konusu var depremden dolayı. Belediye karot testleri hala gelmedi. Dün onun üzerine bir görüşme yapalım istedik. Dedik ki; burada Yalova’nın birlik olması lazım. Hangi parti olduğu önemli değil. Yalova Belediyesi’ne yeni bir belediye binası lazımsa, nasıl meclis hep birlikte oy birliği ile karar alıp taşınmasına karar verdiyse, bu meclis toplanıp bir komisyon kurup vardır belediyenin bir yeri. Bir yer de satılabilir, yeni Belediye Sarayı yapılabilir. Bunun üzerine çalışmaları başlatacağız. Bizim Yalova olarak tam manada sanayi şehri olma imkanımız yok. OSB’leri saymazsak. O zaman bizim tek yürüyeceğimiz yer turizm ve üniversite olmalı. Biz üniversite öğrencilerinin sayısını arttıracağımıza bu tür eylemlerle onları soğutuyoruz. Dün ben Vefa başkana da şunu da söyledim. O bina daha kaba inşaatken bir statik hata yüzünden belli bir bölümü de çökme olmuştu. Ama tabii o teknik anlamda bakıldı, bir mahsur görünmediği için belediye binası olarak kullanıldı. Bugün karot testinden bahsediliyor. Ben dün Vefa başkana dedim ki, ‘bırakın belediyeyi Yalova’da oturulan konutlara karot testi yapsak Yalova’da yüzde 70 nüfusun evlerini boşaltması lazım. Kentsel dönüşümü başlatıp bu binaları yenileyin, kurumlara gelince ister bina sağlam olsun ister çürük olsun’ dedim. Yalova’daki hastane, postane, Ticaret Odası, belediye gibi binaların gerçekten Yalova’nın dışına alınması lazım. Yalova’da yeni merkezler yaratıp oralara taşınması lazım ki bu trafiği de çözelim. Yalova 3 oda 1 salon bütün kurumları Yalova içine koyarsanız Yalova’da trafik ten kurtulma şansınız zaten yok.  Yani o anlamda belediyenin Valiliğin, Emniyet Müdürlüğü’nün hepsinin belki bir arada olacağı yeni bir alan yaratıp bunu hep birlikte tüm siyasi partiler, sivil toplum örgütleri birleşerek bu çözümü böyle bulmak lazım. Kalıcı çözüm bu. Yoksa Üniversiteye gidip orayı belediye haline getirmek istersek zaten paramız yok deniliyor. Bu yoklukta fuzuli bir masraf daha yapılacak.  Orası zaten yapsanız da belediye olması mümkün değil. Böyle bir belediye olmaz. Artı orada okuyan çocuklar da yarısı belediye yarısı üniversite okuldan soğuyacak. Ben hep söylüyorum bir yurt çalıştıran biri olarak. Her senenin sonunda en az sırf benim yurdumdan 40-50 öğrenci ağlayarak Yalova’yı terk ediyor. Bu diğer yurtlarda da var veya yurtta kalmayanlar da var. Niye gidiyor? Kazanıyor geliyor, bakıyor üniversiteden başka her şeye benziyor. Onun için bize bir üniversiteye bir şekle getirmemiz lazım. Orada arazileri var gerekiyorsa orada yapılacak binalara ne gibi destek varsa beraber bunu destekleyip üniversiteye sahip çıkmamız lazım."

http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2019/12/16/muglim-bagatar-yalova-belediyesi-sureci-iyi-yonetemiyor/

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.