Yerel seçimler genel seçimlere benzemez! Yalova'da genel seçimlerde sırtınızı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a dayayıp muhalefetinde kifayetsizliğinden faydalanıp istediğiniz sonucu alabilirsiniz ama yerel seçimlerde iş değişir!

Son genel seçimlerde evet iki vekil çıkarılarak istenilen sonuç alındı ama sırf aday tercihinden dolayı %3 oy kaybı anketlerde açık bir şekilde görülmektedir.

Peki kritik 2024 yerel seçimlerinde AK Parti’nin Yalova’da ilave bir oy kaybı yaşama lüksü var mı?

Bence yok.

Peki bu olabilir mi?

Olabilir!

Eğer il yönetimi 2024 yerel seçimlerine yönelik gerekli tedbirleri ve gerekli adımları atmazsa/atamazsa elbette olabilir!

Bu olursa da Çınarcık zaten kaybedilmiş gibi... üstüne Çiftlikköy’de gider Yalova Belediyesi’de gider! Benden söylemesi.

Başta değindiğim üzere AK Parti’nin Yalova’da en büyük avantajı muhalefetin kifayetsizliğidir!

Teşvikiye sahilindeki işletmelerin marka değerleri korunmalı Teşvikiye sahilindeki işletmelerin marka değerleri korunmalı

Bugün Yalova’da ana muhalefette yine kifayetsiz bir yönetimin iş başında olduğunu görüyoruz!

Kendi vekiliyle bile geçinemeyen bir görüntü veren bu kifayetsiz yönetimin bu kafayla yerel seçimlerde başarılı olması zor ama AK Parti Yalova’da özellikle ana muhalefetin kifayetsizliğinden medet ummayı artık bir kenara bırakmalıdır ve adeta kendi göbeğini kesmelidir.

Peki AK Parti Yalova kurmayları 2024 yerel seçimlerinde mutlak başarı sağlamak için ne yapmalıdır?

Çok basit…

Sürekli küskünler yaratılarak adam eksiltmeden vazgeçilecek ve küskünlerle barışılarak adam kazanma anlayışıyla hareket edilecek.

(Burada küskünler derken, koltuk kapmak için sürekli birilerini yalan ve iftiralarla genel merkeze şikayet eden mikserlerden bahsetmiyorum. Bunu da özellikle belirtmiş olayım.)

Gücü elinde tutanlar, kişisel menfaat ve hırsla hareket edip potansiyel rakip gördüğü insanları partiden uzaklaştırma anlayışından vazgeçecekler!

“Benle güçlüyüz” değil, “Biz hep beraber güçlüyüz” anlayışıyla hareket edilecek.

Ayrışmanın, gruplaşmanın önüne geçilecek… ki burada AK Parti Genel Merkezine de önemli görevler düşmektedir.

Mesela genç vekilin başında olduğu oluşumun hedefinin; yerel seçimlerden sonra Umut Güçlü'yü de bir şekilde tasfiye edip İsmail Atik'i il başkanı yapıp Yalova'da yeni bir yapılanmaya gitmek olduğu konuşuluyor.

Evet dün Muğlim Bağatar’dı hedef bugün Umut Güçlü…

Neden?

Çünkü Umut Güçlü’de aynı Muğlim Bağatar gibi milletvekili olmak istiyor ve böyle bir siyasi hedefi var.

Aslında bundan doğal bir şey yok çünkü özgül ağırlığı olan her il başkanı zaten potansiyel milletvekili adayıdır ama Yalova AK Parti’de durum değişiyor!

Eğer milletvekili olmak gibi bir siyasi hedefin varsa yandın! Her an topun ağzındasın!

İşte buna siyasette firavunlaşmak deniyor!

AK Parti Genel Merkezi, Yalova’da kimsenin firavunlaşmasına izin vermemelidir ve bunun için güç ve görev dağılımını ona göre yapmalıdır.

Aksi olursa birilerinin firavunlaşması AK Parti’nin Yalova’da sonu olur!

Benden söylemesi.

Sonra söylemedi uyarmadı demesin kimse!

Bir kulis bilgisi ve soruyla bitireyim…

Adı Yalova Belediye Başkan adaylığı için konuşulan Yalova Belediyesi eski başkan yardımcılarından Kemal Baş, AK Parti Genel Merkezi’ne gidip bazı görüşmelerde bulundu mu?

Kemal Baş’ın AK Parti Genel Merkez ziyaretini kim organize etti?

İyi pazarlar diliyorum.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Editör: Haber Merkezi