EMEKLİYE GÖRÜLMEMİŞ ZULÜM!
Hükümet koronavirüs salgınıyla ilgili ekonomide tedbir paketleri açıklarken diğer taraftan bazı emeklilerin maaşlarının SGK tarafından yatırılmadığı ve büyük mağduriyet yaşadıkları ortaya çıktı.

Salgın yüzünden sokağa çıkamayan ve üstüne maaşları da SGK tarafından borcu olmadığı halde bloke edilip bankalara gönderilmeyen emeklilere kurum yetkilileri tarafından, "Borcunuz yok ama sistem bloke koymuş, dilekçe verin hemen blokeyi kaldıralım" dendiği ve bu şekilde mağduriyet yaşayan emeklilerin çareyi cimer'e şikayette bulup maaşlarının yatmasını talep ettikleri görüldü.

SGK Unkapanı Sosyal Güvenlik Merkezi’nden bir yetkilinin "Borcun yok ama sistem bloke koymuş, dilekçe ver hemen blokeyi kaldıralım” denilerek mağdur edilen 76 yaşındaki bir emekli,"'Salgın ve sokağa çıkma yasağı var nasıl gelip dilekçe vereyim’ deyince kurumun müdürü ‘E devlet üzerinden de yapabilirsin bu işlemi’ dedi. E devlet üzerinden bloke edilen maaşlarımın iadesini istedim ama hala maaşım yatmadı" diyerek çareyi cimer’e şikayette buldu ve sorumlulardan şikayetçi oldu.


KAÇ EMEKLİ MAĞDUR?


Bu şekilde kaç emeklinin maaşlarını alamayıp mağdur edildiği ise bilinmiyor. Gazetemizin konuyla ilgili görüştüğü SKG Unkapanı Sosyal Güvenlik Merkezi’nden bir yetkilinin "Geçen gün cimer üzerinden 143 işlem yaptık. Zaten şuan salgından dolayı eksik personel ile çalışıyoruz" demesi sorunu adeta gözler önüne serdi.




NOT: Haberimizin ardından, habere konu olan emeklinin maaşına konulan bloke, SGK Unkapanı Sosyal Güvenlik Merkezi tarafından kaldırıldı. Gazetemizi arayan SGK yetkilisi, Genel Yayın Yönetmenimiz Hakan Korkmaz’a konuyla ilgili bilgi verdi ve habere söz konusu olan emeklinin maaşına konulan blokenin kaldırıldığını ve mağdur emeklinin maaşını bir kaç gün içinde çekebileceğini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.