REKTÖRÜ TUTUKLU ÜNİVERSİTEDE NELER OLUYOR?
ÖZEL HABER/ Kurucu Rektörü Fetö'den tutuklu olan Yalova Üniversitesi'nde kafa karıştıran atamalar devam ediyor. Son olarak kısa bir zaman önce Vekaleten Rektör koltuğunda oturan Bilal Gökkır'ın yerine YÖK'ün 11.04.2017 tarih ve 73112577-201.01.740-25410 sayılı yazısı ile Üniversite Rektörlüğüne Prof.Dr. Rafet Bozdoğan vekaleten atandı ve dün itibariyle görevine başladı.

Dün Vekaleten Rektör koltuğuna oturan Rafet Bozdoğan bugün ilk iş olarak, Yalova Üniversitesi'nde her dönem Rektör Yardımcılığı görevinde bulunan Recep Hayri Eren'in, yine Rektör Yardımcısı olarak atamasını yapması tepkilere sebep oldu.

Konuyla ilgili Revizyongazetesi.com Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz şöyle konuştu;

"2008 yılında kurulan Yalova Üniversitesi'nin Rektörü Niyazi Eruslu, Fetö'nün Yalova Üniversitesi yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında yaklaşık 6 ay önce tutuklandı.

Fetö'den tutuklanan Rektör Niyazi Eruslu'dan sonra Yalova Üniversitesi'ndeki atamalar kafa karıştırıyor.

Öyle ki; 8 sene Yalova Üniversitesi kurucu Rektörlüğünü yapan Niyazi Eruslu'nun uzun yıllar ekibinde olan Rafet Bozdoğan dün Vekil Rektör olarak göreve başladı.

Yine her dönemin Rektör Yardımcısı olan Recep Hayri Eren'de, Fetö'den tutuklu Rektör Eruslu'nun yardımcısıydı.



Ve dün Vekil Rektör olarak göreve başlayan Rafet Bozdoğan bugün ilk iş olarak Recep Hayri Eren'i Rektör Yardımcısı yaptı.

BAŞKA KİMSE YOK MU?


Aslında lafı fazla uzatmakta istemiyorum. Üniversitenin kurucu Rektörünü Fetö'den içeri alıyorsunuz ama uzun yıllardır yanında duran insanlar şu an Üniversitenin başında!

Bunları kimseyi suçlamak için söylemiyorum, söyleyemem zaten ama...

Eğer tutuklu Rektör Niyazi Eruslu zamanında bu Üniversite Fetö'ye bir şekilde destek verdiyse, en azından yargılanma bitene ve her şey ortaya çıkana kadar yapılan atamalarda biraz hassas davranmak gerekmez mi?

Ben buradan soruyorum. Yalova Üniversitesi'nde başka kimse yok mu?

JET HIZIYLA KOLTUĞUNDAN OLDU


FETÖ’nün darbe girişiminden sonra Yalova Üniversitesi Rektör vekilliğine getirilen Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım'ın ataması da tepki çekmiş, YÖK üyeliği seçimine katılmak için rektörlük görevinden istifa eden Yıldırım'ın yerine YÖK, Yalova Üniversitesi rektörlüğüne vekaleten Prof. Dr. Bilal Gökkır'ı atamıştı.

Bakın bugün bana ulaşan çok önemli iddia şudur ki;

Dün göreve başlayan Rafet Bozdoğan'dan önce vekaleten koltukta oturan Bilal Gökkır; Rafet Bozdoğan ve Recep Hayri Eren'in görev yerlerini değiştirmek için düğmeye bastı ve adeta jet hızıyla koltuğundan oldu.

AK PARTİ İL BAŞKAN YARDIMCISI


İşte kafaları karıştıran çok önemli başka bir soru. Yalova'da siyaset kurumu neden Üniversitede olup biteni sadece izler?

Bakın, AK Parti Yalova İl Başkan Yardımcısı Burhan Karagözlü, Fetö'ye üye olduğu iddiası ile tutuksuz olarak yargılanmaktadır.

AK Parti Yalova İl Başkan Yardımcısı Burhan Karagözlü'nün adı, şehirde Yalova Üniversitesinden yani kurucu Rektörü Fetö'den tutuklu Üniversiteden en çok ihale alan iş adamı olarak bilinmektedir.

Hal böyleyken, Üniversitedeki Fetö yapılanması tam olarak deşifre edilmeden yapılan atamalara dikkat edilmesi ve özellikle Ak Parti Genel Merkezinin Yalova Üniversitesi'ndeki gelişmeleri yakın takibe alması gerektiğini söylüyor, gelişmeleri dikkatle takip ettiğimizin altını çiziyorum."



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.