Yerel seçimler öncesi Yalova siyaset kulislerinde adı uzun süre CHP’den Yalova Belediye Başkan adaylığı için geçen Yalova Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Kemal Baş, bu aralar aldığı bir ihale ile konuşuluyor.

Yalova’da yapılan kamu ihalelerini takip edip mercek altına alan Revizyongazetesi.com Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz,”Kemal Baş’a Termal’de ballı ihale verildi!” iddialarını araştırdı.

AK Partili Termal Belediyesi, yeni hizmet binası ihalesini 26 milyon 977 bin lira ile tek geçerli teklifi veren Kemal Baş’ın sahibi olduğu firmaya verdi.

Yalova Belediyesi'nde büyük kriz! 2 günlük grev başladı! Yalova Belediyesi'nde büyük kriz! 2 günlük grev başladı!

Yalova Termal Belediyesi Hizmet Binasıİhaleyi mercek altına alan Revizyongazetesi.com Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz, ihalenin yaklaşık maliyetin üzerinde bir rakama ihale edilmesine dikkat çekip ihalede neden kırım olmadığını sordu.

Yalova Termal Belediyesi NeredeTermal Belediyesi yeni hizmet binası inşaat alanında incelemelerde bulunan Hakan Korkmaz,”Bu ihale de dikkatimi çeken bazı hususlar olduğu için dezenformasyonun da önüne geçmek adına bazı sorularım olacak. İhale 19 Mart’ta yapılıyor yani seçimlere 12 gün kala… İhalede 3 teklif var ama 1 teklif geçerli sayılıyor ve ihale geçerli teklifi veren firmaya veriliyor... İhalede yaklaşık maliyet 25.838.555,83 TL. Sözleşmeye baktığımızda ise işin 26.977.000,00 TL.’ye yani yaklaşık maliyetin üzerinde bir rakama ihale edildiğini görüyoruz. Kamu yararına şu soruları sormak istiyorum… Bu ihalede rekabet olmuş mudur? Bu ihalede neden kırıma gidilmemiştir ve yaklaşık maliyetin üzerinde bir rakamla sözleşme imzalanmıştır?” diye sordu.

Editör: Haber Merkezi