Devri Sabık yaratacak mısınız?

Seçimlere 19 gün kaldı…

CHP’nin Yalova’da hangi önemli ilçelerde seçimi kazanma şansı var bunlara bakalım çünkü bazı kritik sorularım olacak!

Yalova’da önemli 3 ilçede CHP’nin kazanma şansı var… Buralar Altınova, Çiftlikköy ve Çınarcık.

Bakın Altınova AK Parti’nin adeta kalesidir. Bu gerçeği Altınova’yı 20 senedir hangi partinin yönettiğine bakıp anlamak mümkündür.

Evet Altınova AK Parti’nin adeta kalesidir. Bu gerçeği son Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına bakıp anlamakta mümkündür.

Buna rağmen Altınova’da CHP’nin kazanma şansı az da olsa elbette var… Hani buna gerekçe olarak AK Parti’nin ilçede aday değişikliğine gitmesini gösterebiliriz.

Yine AK Parti’nin aday değişikliğine gittiği bir ilçe olan Çiftlikköy’de CHP’nin kazanma şansı elbette var...

Son 19 gün Çiftlikköy’de AK Parti ve CHP arasındaki yarışın hala kafa kafaya olduğunu söyleyebiliriz.

Çiftlikköy Belediyesi 10 senedir AK Parti yönetiminde ama son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP sürpriz bir şekilde önde çıkmıştı!

Çınarcık’ta da durum aynı olmuştu…

2014 seçimlerini CHP’nin, 2019 seçimlerini ise AK Parti’nin kazandığı Çınarcık’ta son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise CHP’nin açık ara üstünlüğü dikkat çekmişti!

Şimdi Yalova'nın bu 3 önemli ilçesi Altınova, Çiftlikköy ve Çınarcık’ta CHP’li Belediye Başkan adayları, belediyelerin iyi yönetilmediği ve kendilerinin belediyeleri daha iyi yöneteceği iddiasındalar… Doğru mu? Doğru.

Bakın belediye dediğimiz görevi kanunlarla belirlenmiş organizasyon için eğer “iyi yönetilmiyor” iddianız varsa bu önemli bir iddiadır!

Bir yerde yönetim sorunu varsa beraberinde mutlaka bazı ihmaller ve en bilindik hukuki tabiriyle görevi ihmal suçu vardır!

Zaten Yalova’da son zamanlarda bazı eski belediye başkanlarının görevi ihmal suçundan yargılanıp ceza yediklerini de gördük!

Lafı fazla uzatmadan Altınova, Çiftlikköy ve Çınarcık’ta 31 Mart 2024 Yerel seçimlerini kazanma ihtimalleri olan CHP’li Belediye Başkan adaylarına sorularıma geçiyorum…

Belediyeyi daha iyi yönetme iddiasıyla yine CHP Altınova Belediye Başkan adayı olan Yasemin Fazlaca’ya soruyorum…

Velev ki 31 Mart’ta kazandınız ve Altınova Belediye Başkanı oldunuz… Sizden önceki AK Parti dönemini yani Metin Oral dönemini araştıracak mısınız? Eğer bunu yapar da bir şey bulamazsanız “Bizden önce belediye gayet iyi yönetilmiş” şeklinde kamuoyuna açıklama yapacak mısınız? Veya oldu ya… Velev ki bazı ihmal ve usulsüzlükler buldunuz… Sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacak mısınız?

Belediyeyi daha iyi yönetme iddiasıyla CHP Çiftlikköy Belediye Başkan adayı olan Adil Yele’ye soruyorum…

Velev ki 31 Mart’ta kazandınız ve Çiftlikköy Belediye Başkanı oldunuz… Sizden önceki AK Parti dönemini yani Ali Murat Silpagar dönemini araştıracak mısınız? Eğer bunu yapar da bir şey bulamazsanız “Bizden önce belediye gayet iyi yönetilmiş” şeklinde kamuoyuna açıklama yapacak mısınız? Veya oldu ya… Velev ki bazı ihmal ve usulsüzlükler buldunuz… Sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacak mısınız?

Belediyeyi daha iyi yönetme iddiasıyla yine CHP Çınarcık Belediye Başkan adayı olan Avni Kurt’a soruyorum…

Velev ki 31 Mart’ta kazandınız ve Çınarcık Belediye Başkanı oldunuz… Sizden önceki AK Parti dönemini yani Numan Soyer dönemini araştıracak mısınız? Eğer bunu yapar da bir şey bulamazsanız “Bizden önce belediye gayet iyi yönetilmiş” şeklinde kamuoyuna açıklama yapacak mısınız? Veya oldu ya… Velev ki bazı ihmal ve usulsüzlükler buldunuz… Sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacak mısınız?

Evet CHP’nin Altınova, Çiftlikköy ve Çınarcık Belediye Başkan adaylarına kamuoyunun huzurunda açık açık soruyorum…

Velev ki 31 Mart seçimlerini kazanıp Belediye Başkanı olursanız… Devri sabık yaratacak mısınız?

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.