Mehmet Gürel demlenmeyi bekliyor!

Kulis… Yalova Belediye Başkanlığı seçimlerinde AK Parti’nin adayı Mustafa Tutuk’un karşısına çıkan CHP adayı Mehmet Gürel anketlerde geri de kalınca CHP kurmayları Yalova’da CHP-DEM Parti İttifakı’nın kurulması için harekete geçtiler!

Bilindiği üzere 2019 Yerel seçimlerinde de Vefa Salman’ı aday gösteren CHP, son hafta anketlerde geriye düştüğünü görünce bugün kısa adı DEM olan HDP ile anlaşıp HDP oylarıyla Yalova Belediye Başkanlığı seçimini kazanmıştı.

Youtube Özel Yayınında konuk ettiğim dönemin AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar bu konuyla ilgili neler demişti hatırlayalım…

“Yalova’daki seçimlere baktığınızda 320 oyla kaybedilen bir seçim var. Vefa Bey açıklama yapıyordu ‘Aramızda 14-15 puan fark var, seçimi çok farklı kazanıyoruz’ diye... O tarihte hala bizim sosyal medyamızda AK Parti’nin hesabında vardır, hayır bu işin böyle olmadığını, seçimin onların aleyhine sonuçlanacağını defalarca üstüne basarak söyledim. Şimdi bunlar seçimi kazanamayacaklarını görünce gittiler HDP ile anlaştılar. HDP ile anlaştınız tamam bunu kabul ediyoruz. O tarihte CHP’nin üst düzey yöneticilerinden birkaç arkadaş bana geldiler ve üzgünlüklerini ifade ettiler. Dediler ki; ‘Sayın başkan hiç hoşumuza gitmeyen şeyler oluyor. Maalesef biz Atatürk’ün partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nde partiyi yöneten kişiler olarak durumdan şikayetçiyiz.’ 'Ne gibi?' dedim. Bir takım para trafiklerinden bahsettiler! HDP’ye bir çanta içerisinde verilen paradan, bu parayı çanta içerisinde veren kişinin kim olduğu, kimlerin aracılık ettiği, bir belediye meclis üyesi, hepsini teker teker anlattılar. Kendi partileri bile bu durumdan son derece şikayetçiydi. Şimdi şunu sormak istiyorum... Tamam HDP ile ittifak yaptınız anlıyorum, sizin genel merkezinizde aynı şeyi yapıyor! Hadi HDP’ye para da verdiniz... tamam bunu da anlıyorum... Peki kimin parasını verdiniz? Bu paralar kimin paralarıydı? İşte o çalındığı, kaybolduğunu iddia ettikleri paraların bir şekilde uydurma ihalelerle açığa çıkarttılar, çuvala doldurdular ve seçim zamanı çantalardan zarfa koymak suretiyle dağıttılar. Şimdi siz milletin parasını, Yalova halkının yatırdığı su parasıyla, emlak parasıyla, Yalova halkının parasıyla satın aldınız seçimi sonra da diyorsunuz ki; halkın iradesine pranga vurdunuz. Çıkın açıklayın... Deyin ki; Tabii ki seçim harcaması yapılır... Ama bu harcamayı Yalova Belediyesi’nin parasıyla yapıyorsanız orada ben size dur derim. Eğer kendi cebinizden harcadıysanız deyin ki; biz HDP ile ittifak yaptık, para verdik bunu da kabul ediyoruz. Hee... yok biz öyle bir şey yapmadık diyorsanız çıkın deyin ki; ben şu tarihte şu kadar parayı kendi cebimden verdim. Dairemi sattım işte annemin parası, babamın parası veya ben şu kadar gayrimenkul sattım şu kadar koyun sattım bunun parası deyin bizde anlayalım. Ama hem Yalova Belediyesi’nin paralarını iç edeceksiniz hem de ondan sonra bu paraları HDP’ye vereceksiniz sonra da biz seçim kazandık diyeceksiniz. Yok arkadaş bunu kabul etmiyorum."

İşte dönemin AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, yaklaşık 3 sene önce benle yaptığı söyleşide böyle konuşmuştu.

Bakın aradan 5 sene geçti ve geldik 2024 Yerel seçimlerine…

Geçen zaman içinde adeta bir arpa boyu yol alamadığı görülen CHP'nin, Yalova’da yine DEM’e muhtaç hale geldiği konuşuluyor!

Evet CHP Yalova Belediye Başkan adayı Mehmet Gürel anketlerde AK Parti’nin adayı Mustafa Tutuk’un gerisinde kalınca bazı CHP'lilerin Yalova’da CHP-DEM Parti İttifakı’nın kurulması için harekete geçtikleri dillenmiş durumda...

Geçenlerde görüştüğüm tanınmış bir CHP’li,“Hakan Bey, şu an 4500-5000 oy farkı ile Mustafa Tutuk önde. Yalova’da 3000 küsür Memleket Partisi’nin, 5000 küsürde DEM’in oyu var. Muharrem İnce, Kemal Baş’ı CHP’nin Yalova Belediye Başkan adayı yapmak için Özgür Özel’le görüştü ve çok uğraştı ama olmadı. Memleket Partisi’nden Mehmet Gürel’e fazla oy gelmez. O yüzden DEM’in oylarına ihtiyacımız var. Görüştüğümüz bazı DEM yetkilileri ‘Yalova’da daha ne yapacağımıza karar vermedik’ diyorlar. Son hafta aynı 2019 seçimlerinde olduğu gibi DEM’le anlaşma olabilir…” şeklinde konuşarak görüşlerini benle paylaştı.

İzleyelim bakalım neler olacak görelim.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.