Barbaros Binicioğlu uyardı: Vefa'ya karşı iyi bir aday koymak lazım!
Kamuoyunun Kurtlar Vadisi dizisinde Eşref Bey karakteri olarak tanıdığı Yalova eski Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu, Revizyongazetesi.com’a özel açıklamalarda bulundu.

Basına konuşmaktan kaçınan, son zamanlarda adı bazı iddialarla da anılan ve özellikle Ortadoğu’da güçlü ilişkileri olduğu bilinen yine Ortadoğu’daki bazı toplantılara hükümetin gayriresmi temsilcisi olarak katıldığı iddia edilen Barbaros Binicioğlu, Revizyongazetesi.com Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz’ın sorularını yanıtladı.

İşte o röportajın bir bölümü:

-Sayın Binicioğlu, bazı önemli sorularım olacak size ama önce Yalova siyasetiyle ilgili görüşlerinizi merak edenler için sorularla başlamak istiyorum. Yalova Belediye Başkanı oldunuz, hizmetler yaptınız ve 2009’da kaybettiniz. O zamandan bu yana bir değerlendirme yapar mısınız?

-BİNİCİOĞLU: En eski siyasetçi benim galiba Yalova’da...1987 siyasete girişim...Yakup Koçal rakibim benim. Vefa rakibim olmadı, benim meclis üyemdi. Özellikle son dönemi ve Yakup Koçal’ı soruyorsunuz herhalde. O konuda bir şey demem doğru olmaz. Ben zaten benim dönemimle ilgili ne yaptığımı söyleyebilirim. Zaten bilinen şeyler bunlar. Çokta iyi bilmiyorum aslında neler yaptılar. Ama bir şey varsa mutlaka bir şeyler yapmışlardır, hepsinden Allah razı olsun. Kıyaslama yapmam, doğru bulmuyorum. Vatandaş değerlendirmeyi yapar. Vefa Salman başarılı mıdır? Değil midir? Oda nereden baktığınıza bağlı. Bazı hizmetleri başarılı olabilir bazıları başarısız olabilir. Kesinlikle onu da eleştirmek istemem. Yalova’da bir vatandaş olarak bunu yaparım da şimdi ben eski bir belediye başkanı olduğum için o da benim meslektaşım ve zorluklarını da biliyorum o işin, orada olmanın zorluklarını da biliyorum. Kimse için yapmadım ben Yakup için bile basında çıkıp da şunu yanlış yaptı demedim sadece bazı yasa dışı uygulamalar vardı geminin otel gibi yükseltilmesi gibi onlarda yasal olmadığı için hatta basına da vermedim normal hukuki işlem şeklinde...onun için doğru olmaz. Şuna eminim, bütün belediye başkanları bir şeyler yapmak için uğraşıyor yani. Yalova’ya bir şey yapmak için, Çınarcık’a da eminim ben, Çiftlikköy’e de eminim, Altınova’da hepsi bu iş sıkıntılı ve zor bir iş belediye başkanlığı. Kolay değil gerçekten kolay değil, eleştirmek kolay da...hakikaten ateşten gömlek.

-Yakup Bilgin Koçal’a neden kaybettiniz?

-BİNİCİOĞLU: Yakup Bilgin Koçal’a neden kaybettim. O konuda çok şeyler var...Benim  eksikliklerim büyük ihtimalle var. Belediye Başkanlığım dönemimde çok hizmet ettim. Bugün işte olan ne varsa doğalgaz’dan tutup şehirlerarası otobüs terminaline, Tigem’deki arıtmaya, çöplüğün kapatılmasına yani 55 senelik çöplüktür orası kapatılmasına, yeni çöplük tesisin yapılmasına, yani yürüyen köşk örnek bunun gibi bir şehrin olması gereken en önemli hava kirliliği, su kirliliği, katı atık meselesi bunların üçünü de çözmüş bir il bıraktım ben. Buna rağmen niye vatandaş beni seçmedi? Normal olarak seçerdi değil mi? Bir yerde bir eksiklik yapmışım demek ki...Borç bırakma olayı çok lüzumsuz ve kasıtlı bir tartışmaydı.  Belediyeyi aslında borçlu bırakmadım. Şimdi hele konuşulan rakamlara göre falan artı şöyle söyleyim, tabi çok özel bir şey yaptılar bana karşı bir kampanya oldu o bir linç kampanyası oldu bana karşı. Ben yaklaşık 100’e yakın daire bıraktım TOKİ’den belediyeye satın aldım şeyi satın aldım o zaman Tekel binasını satın aldım sonra Terminalin olduğu yeri, Şehirlerarası otobüs Terminalinin olduğu yerin bir kısmını ben satın aldım orayı yaptım o binayı yaptım kendi imkanlarımla ordaki köprüyü karayollarının köprüyü bile ben yaptım. E sonra şeyi satın aldım RDKM’nin olduğu alanı satın aldım bunları hep bıraktım bunlar hep bir değer hepsi. Ve tabi belediyenin her zaman borcu vardır zaten. Borçsuz bir belediye düşünülemez. Ama borcun sürdürülebilir olması lazım. Ben hiç gayrimenkul satmadım. Ben satmadım. Satsaydım zaten bir tane Arberetum’u satsaydım zaten şeyi ne var ne yok  kapatırdı, öyle bir yola gitmedim zaten gerek yoktu, öyle sürdürülemez birşey yoktu. Çok speküle edildi bu aslında çok üzüldüm ben buna.

-Vefa salman mı başarılı, Yakup Bilgin Koçal mı?

-BİNİCİOĞLU: Vefa’nın başarılı olduğu yerler var, Yakup’un başarılı olduğu yerler var. Yani elmayla armudu karşılaştırmış gibi oluruz.

-AK Parti Belediyeyi CHP’ye neden kaptırdı? AK parti Yalova’da neden kaybetti?

-BİNİCİOĞLU: Yani şu söyleniyor...Yanlış aday deniyor. Genelde Yakup için söylenen bu...Ve şunu diyorlar bende katılıyorum ona biraz...Yakup Ak Parti’yi kazandırmamak üzere aday oldu 2009’da...Yani “ben Ak Parti’yi kazandırmayacağım” diye aday oldu ve Ak Parti’nin karşısındaki kitleleri arkasına topladı bir ittifak yaptırdı onları. Hedefte şeyi gösterdi. Ak Parti’yi kazandırmayacam. Yani diğer partileri nasıl topladı...”Ben Ak Parti’yi kazandırmayacağım” dedi. Öyle deyince, seçimi kazandıktan sonrada Ak Parti’ye geçince o arkasındaki insanlar kendilerini aldatılmış hissettiler diye düşünüyorum. Muharrem İnce tutsa şimdi Ak Parti’ye geçse ne olur? Arkasında milyonlar akşam bile YSK’ya gelmedi diye insanlar nasıl öfke ve hayal kırıklığına uğradılar gördük değil mi? Sanıyorum Yakup Koçal’ın sonu da o oldu. Niye geçti Ak Parti’ye onu da bilmiyorum. Ama Ak Parti’ye geçişi ciddi bir şey oluşturdu yok gerçek anlamda bir Ak Partili değil. Yakup Anavatan Partisi’nde başladı siyasete referandum evet-hayır şeyinde “Hayır”  kampanyası yapmıştı. Hani küçük bir anayasa değişikliği için evet-hayır yapıldı hatta onlarla ilgili sıkıntılar çıktı ya Fethullahçılar organize etmiş gibi şey yaptılar o dönemde Yakup “hayır” kullandı Ak Parti aleyhinde. Ama onun akabinde Ak Parti’ye geçti. Bu bir çelişki oluşturuyor kafalarda. Belki ondan dolayı bir tepki gösterdi halk. 2014 seçimlerinde nasıl ki onun “Ak Parti’yi kazandırmayacağız” şeyi döndü dolaştı Yakup’u kazandırmayacağıza...çünkü “o bizi aldattı” tepkisi oldu. Hatta Ak Parti’ye yönelik onun ağır eleştirileri vardı. Ama bunları artık konuşmuyoruz.

-Siz Milletvekili aday adayı oldunuz. Önümüzde yerel seçimler var. Barbaros Binicioğlu ne yapacak? Siyasete devam edecek mi?

-BİNİCİOĞLU: Siyasete devam edip etmemek bizim elimizde olan bir şey değil. Milletvekilliğine 2. aday adaylığım. Siz ne kadar siyasete devam edeceğim deseniz de bağlı bulunduğunuz partinin teşkilatın kararı. Onun için yani benim şuan da belediye başkanı aday adayı olmak istiyorum siyasete devam etmek istiyorum dememin bir anlamı yok. Eskisi gibi bir şeyim yok ama siyaset öyle bir şeydir ki, biri gelir Başkanım, öbürü gelir hadi der şeye yani gaza gelebilirsiniz. Ama şuan da ki işlerimde çok yoğun devam etmeyi düşünmüyorum.

-Sayın Erdoğan’ın Yalova’da Ahmet Büyükgümüş’ü 1. sıraya koyması ve bu tasarruf için ne diyorsunuz? Belediye Başkanlığı içinde benzer bir tasarruf olur mu?

-BİNİCİOĞLU: Şimdi Genel Başkanın tasarrufundaysa aday belirleme ki öyle, olabilir o bizden daha iyi düşünüyordur. Sadece Yalova değil Türkiye gözüyle bakıyor olaya. Yalova’da böyle bir şey gerekiyorsa yapabilir. Kendi tasarrufu belki getirir bir eski bakanını veya eski milletvekilini belki onu değerlendirmek istiyordur getirir Yalova Belediye Başkan adayı yapabilir. Ama Ahmet (Büyükgümüş) o kadar dışarıdan biri değil. Babasını tanıyoruz eski mali müşavir Halil İbrahim Büyükgümüş, iyi bir insandır benimde sevdiğim bir insan. Galiba çocuğu bizim yerel gündemde çalıştı ben belediyedeyken tahmin ediyorum, o kadar tanıyorum ama babası dürüst insandır.

Onu biz değerlendirecek konumda değiliz. Onu Genel Merkez değerlendirecek bunu yapmış zaten 1. sıraya aday yapmış. Halk da değerlendirmiş zaten seçmiş, ben olumlu gördüm.

-Ak Parti’den Milletvekili olarak Yalova’ya en iyi hizmeti sizce kim verdi?

-BİNİCİOĞLU: Valla zor soru şimdi o...Önce hizmeti görmek lazım, hangi hizmetler verildi ona bakmak lazım. Gerçekten ben onu şimdi şey yapamıyorum bu samimi bir düşünce...Yalova’ya Milletvekilleri tarafından getirilmiş bir hizmet var mı? hangisi gelir aklımıza konuşunca? Belki Ahmet’ten (Büyükgümüş) onu bekleyebiliriz şimdi...

Şöyle demeyelim şimdi onları da kırmayalım hepsi eski vekiller...Şöyle diyelim, Yalova’da bir değişiklik yaratamadılar!

Yalova’da gözle görülür bir değişiklik yaratan faaliyetleri olmadı Milletvekillerinin ama olamazdı belki de bilmiyorum. Milletvekili oldun diye herşeyi yapamazsın güçlü ilişkilerin olacak...Ben işte yeni vekil Ahmet Büyükgümüş’ten bunu bekleyebilirim çünkü gözüktüğü kadarıyla ilişkileri kuvvetli. Yalova’yla ilgili bir problem varsa ne yapar direk çözebilir ondan öyle birşey bekleyebiliriz. Ama öbürlerinin öyle bir bağlantısı da yoktu bildiğim kadarıyla.

-Vefa Salman velev ki yine CHP’nin adayı oldu, ne olur? Ak Parti, CHP’nin elinden belediyeyi alabilecek mi?

-BİNİCİOĞLU: Şimdi şöyle söyleyeyim...Vefa’ya karşı iyi bir aday koymak lazım. Çünkü gördüğüm kadarıyla Vefa Bey halka yakın, halka sarılıyor, halkın nabzına dokunuyor. Hizmetleri için bir şey diyemem onu ben değerlendirecek durumda değilim ama gördüğüm kadarıyla Vefa halka yakın. Tanınırlılığı da var sanıyorum şuan. Şimdi onun karşısına da o çapta birini koymak lazım.

Ama MHP’nin desteği var şimdi o Ak Parti’ye olumlu yansıyabilir. Tabi o gün geldiğinde göreceğiz bunu. MHP belki aday çıkartmaz. Bazı yerlerde iş birliği yaparlar.

-Peki siz aday olsanız “Vefa Salman’a karşı kazanırım” diyebiliyor musunuz?

-BİNİCİOĞLU: Tabi o şimdi çok  zor bir soru...Yani kazanabilir miyim bilemeyiz onu...Tabi aday olmayı düşünmüyorum bunu demek yanlış bir imaj yaratabilir aday olmayı düşünmüyorum onu söyleyeyim ama bilemeyiz onu.

Yani ben o kadar hizmet ettim...Kazanırım diye çıktım aday oldum. Hiç ben düşünmüyordum o zaman ben açıkçası kaybedeceğimi çünkü bu kadar iş, hizmet yaptıktan sonra...hakikaten devrim yani Yalova tarihinde yapılamayan ne varsa 5 senede yaptık ama ne varsa...Geldiğimin 6. ayı doğalgazın temelini attık. 55 sene kapatılamamış Yaşar Okuyan üzerinde dansöz oynatmış çöplüğü, ben burayı kapatacağım diye, Bakan olmuş yine kapatamamış çöplüğü, bir sene içinde kapattık, çok gözü kara işler yaptık...Tigem’i halka açmam, çiçekçilerin orada şimdi şey yapması seraların üniversitenin orada yapılması bunlar tamamen benim ve ekip arkadaşlarımız ürünü. Ben şunu düşünüyordum, bu kadar hizmeti yaptıktan sonra halkta beni takdir eder diyordum ama öyle değilmiş. Bu işin başka boyutları var. Ama halkı da suçlayamazsınız böyle bir şey için sizin bir eksiğiniz var demektir. Şunu da söylemek isterim gerçekten ben Yalova halkına müteşekkirim. Yani bana Yalova kentinin belediye başkanlığını verdi. Büyük bir onur gerçekten hayatım boyunca belki çocuklarım torunlarım onlar hepsi bu dedesi babası bu belediye başkanı diyecekler. Ve bana onlara hizmet etme imkanı verdiler. Ve Allah’a şükürler olsun saygıyla bahsediyorlar benimle ilgili yolsuzluk yaptı, hırsızlık yaptı onu demezler, ne dediklerini de bilirim...gelip çayımızı içmedi derler. Tabi böyle anılmak istiyorum ben...





 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.