Umut Güçlü ve Metin Oral’ın açıklamalarına baktım… İki açıklama da malumun ilanı olmuş.

AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü bir gazeteye yaptığı 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili değerlendirmesinde; Altınova’da yeniden aday gösterilmeyen Metin Oral’ın seçimlerde AK Parti’ye çalışmadığını söylemiş.

Mehmet Gürel'in AK Parti aşkı... Mehmet Gürel'in AK Parti aşkı...

Metin Oral ise cevaben yaptığı basın açıklamasında “İlçemizde karşılığı olmayan bir isim dışında aday gösterilecek diğer adaylara tam destek olacağımı, yol yürüyeceğimi dürüst ve net şekilde kendileri ile paylaştım” demiş.

Evet Metin Oral, AK Parti Altınova Belediye Başkan adayı Regaip Ahmet Özyiğit’e yerel seçimlerde destek vermediğini ve destek vermeyeceğini de daha önceden parti kurmaylarına söylediğini belirtmiş.

Bakın Metin Oral, yerel seçimlerde AK Parti’ye çalışmadığını sebeplerine vurgu yaparak aslında net bir şekilde ortaya koymuş.

Yani Metin Oral, kendisi için yerel seçimlerde AK Parti’ye çalışmadığını söyleyen İl Başkanı Umut Güçlü’yü yalanlamıyor ve aksine bunun doğru olduğunu yani AK Parti Altınova adayı Regaip Ahmet Özyiğit’e destek olmadığını ve dolayısıyla yerel seçimlerde AK Parti’ye çalışmadığını net bir şekilde açıklamış.

Dediğim gibi hem Umut Güçlü’nün hem de Metin Oral’ın açıklamaları malumun ilanı olmuş.

Evet bu iki açıklama da benim için önemli…

Şöyle ki;

Hatırlanacağı üzere; 31 Mart yerel seçimlerinde adaylar belli olunca, Metin Oral’ın küskün olduğunu da AK Parti’ye çalışmayacağını da çalışmadığını da haber ve yorumlarımda ısrarla söyleyerek ilk kez gündeme getiren benim.

Hatta bir haberimde; CHP adayı Yasemin Fazlaca ile Metin Oral'ın seçim öncesi sık sık bir araya gelmelerini "Kanka oldular" şeklinde duyurup yorumlamıştım ve bunu yaparak hem Metin Oral'ın küskün olduğuna hem de AK Parti'ye çalışmayacağına dikkat çekmiştim.

Evet bu gerçeğin bugün net bir şekilde ortaya çıkması benim içinde bu yüzden önemliydi.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Editör: Hakan Korkmaz