Yerel seçimler yaklaşırken Yalova siyasetinin adeta nabzını tutan Revizyongazetesi.com Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz, yine bomba bir kulis bilgisini okurlarıyla paylaştı.

Hakan Korkmaz, Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer’in 2024 yerel seçimlerinde yeniden aday olmayacağını yakın çevresi dışında bazı kimselere de açık açık söylediğini belirtti.

Ulaştığı kulis bilgisini aynı zamanda yorumlayan Hakan Korkmaz şu ifadelerde bulundu;

“Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, 2024 yerel seçimlerinde yeniden aday olmayacağını yakın çevresi dışında bazı kimselere de açık açık söylüyormuş!

Bunun beklenen ve beklediğimiz bir gelişme olduğunu belirtmek isterim.

Şöyle ki;

Numan Soyer için 2024 yerel seçimlerinde yeniden aday olmamak ve bir bakıma siyasete havlu atmak bir keyfiyet değil mecburiyet gibi...

Çünkü Numan Soyer'in icraat anlamında başarısız bir dönem geçirdiği bilinen ve konuşulan bir gerçek...

Regaip Ahmet Özyiğit'ten Yasemin Fazlaca'ya gönderme: Onun anketinde de biz öndeyiz Regaip Ahmet Özyiğit'ten Yasemin Fazlaca'ya gönderme: Onun anketinde de biz öndeyiz

Sebepleri vardır... Mesela Yalova Belediyesi'nin malum süreçte AK Parti'ye geçmesiyle AK Parti bütün gücünü Yalova'ya verdi ve Çınarcık'ı ihmal etti ve bu durum Numan Soyer için iyi olmadı gibi sebepler ve konular tartışılır ayrı konu.

Söylemek istediğim şu ki;

Numan Soyer bugün aday olmamaya karar verdiyse ve bir bakıma siyasete havlu atacak konuma geldiyse bunun en büyük sebebi 2024 yerel seçimlerinde aday olsa ve aday gösterilse bile kazanamayacağı ihtimalinin oldukça kuvvetli bir ihtimal olmasıdır.

Numan Soyer aday olsa bile kazanamayacağını biliyor ve kaybedeceği seçime üstelik bir kaç milyon harcayarak girmek istemiyor bence.

Bakın çok önemli ve çok kritik başka bilgilere de ulaştım ama şimdi bunlara değinmem erken olur!

Neden?

Çünkü önce kesin olarak aday olmayacağını Numan Soyer'in ağzından duymamız lazım.

Bugün böyle düşünür ona buna aday olmayacağım der ama yarın fikri değişir yeniden aday olmaya karar verebilir Numan Soyer...

Numan Soyer niyeti neyse bunu önce kendisine geçen seçimlerde acayip destek veren milletvekili Ahmet Büyükgümüş'e söylemelidir.

Numan Soyer aday olmayacaksa bunu AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü'ye mutlaka hem de hiç zaman kaybetmeden söylemelidir.

Numan Soyer aday olmayacaksa çıkıp bunu kamuoyuna mutlaka açıklamalıdır diye düşünüyorum.

Öyle ya...

Önüne gelene aday olmayacağını söylediği iddia edilen Numan Soyer varsa böyle bir niyeti bunu önce Vekille, sonra il başkanıyla ve kamuoyuyla paylaşması gerekmez mi?

Bence gerekir.

Benden söylemesi.”