Kadıköy Belediye Başkanı Mehmet Şahin hakim karşısına çıktı!

Yalova’da Kadıköy Belediye Başkanı Mehmet Şahin dahil bir başkan yardımcısı ve bazı meclis üyeleriyle toplamda 13 şüpheli sanığın hukuksuz yapılan bir imar değişikliği sebebiyle açılan davada görevi kötüye kullanma suçlamalarıyla yargılanmalarına bugün Yalova 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlandı.

Dün ilk kez Revizyongazetesi.com Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz’ın duyurduğu davada görevi kötüye kullanma suçlamasıyla hakim karşısına çıkan Kadıköy Belediye Başkanı Mehmet Şahin savunmasında şu ifadelerde bulundu;

"Ben 2014 yılından beri Kadıköy Belediye Başkanı olarak görev yaparım. Diğer sanık arkadaşlardan sadece Gökçen hanım 2018 tarihli karardan önce belediye meclisinde meclis üyesi idi. Sonraki arkadaşların hepsi bina yapıldıktan sonra yani 2019 yılından sonra meclis üyesi seçildiler. Dolayısıyla işlemin ilk başında herhangi bir dahilleri yoktu ve tam bilgi sahibi değillerdi. Ben kolluk aşamasında detaylı ifade vermiştim. Bu ifadelerim doğrudur. Yine avukatımızda yazılı savunma sunmuştu. Sanık Cemil’in bahsettiği hususlar doğrudur. Beyanlarına katılıyorum. Bununla birlikte daha önceden verilen belediye meclis kararı uyarınca şahıs binasını yapmıştı. 2020 yılında da kamu zararı oluşmasın diye tekrar aynı şekilde imar planı düzenledik. Eğer binayı yıksaydık kamu zararı olacaktı. Biz de bu doğrultuda kamu zararı oluşmasın diye yeni imar planı düzenledik. Suç kastım veya kusurum yoktur. Öncelikle beraatime karar verilmesini, mahkeme aksi kanaatte ise lehime olan hükümlerin uygulanmasını ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını talep ederim.

Lüzum üzerine Bursa 1. İdare Mahkemesi’nin 2018/347 esas sayılı dosyasına neden savunma verilmediği ve neden İstinaf yoluna gidilmediği soruldu: Ben hukuki süreçleri bilmem. O tarihte bizim belediyenin avukatı dosyaları takip ediyordu. Neden mahkemeye yazılı savunma vermediğini ve kararı istinaf etmediğini bilmiyorum. Ancak o dönemde Kadıköy genelinde imar planları yapıyorduk. O zaman birlikte çalıştığımız şehir plancısı iptal edilen bu parsel ile ilgili de boşluk kalmasın diye söyleyince iddianame konusu parsel ile ilgili 12 sayılı meclis kararını geçirdik."

ERTELENDİ

Diğer sanık ifadelerinin alınmasının ardından duruşma 22.09.2022 tarihine ertelendi.

Hakan Korkmaz/Özel Haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yalovalı 2 yıl önce

Kadıköy Belediye başkanını hedef almanızın sebebi Halit Güleç le görüşmesi mi acaba?